tisdag 13 mars 2012

Tankar om kvalet


På torsdag börjar kvalet till elitserien, och det är både med skräck, förväntan och hopp som jag sluter upp på ett fullsatt Hovet.
Klumpen i halsen växer sig större varje gång när jag tänker på att chansen finns, inte chansen till elitserien, utan chansen att åka ur elitserien. Är det möjligt, vårt Djurgården i allsvenska, det finns inte. Men jo da, den finns och den har aldrig varit mer påtaglig än nu.

Att Djurgården är storfavoriter att vinna kvalserien är det ingen tvekan om, att alla lag vill slå Djurgården är det ingen tvekan om heller för så är det även i elitserien. "Få åka till Stockholm och ge 08.orna va dom förtjänar", alla höjer sig när dom möter Djurgården och så kommer det även bli i kvalserien. Är det något lag som kommer fylla arenorna ute i landet under kvalserien så är det Djurgården, alla lag i serien tjänar stor kovan på att Djurgården får kvala. Men klarar Djurgården pressen.

Under säsongen i elitserien har Djurgården haft stora problem med att föra matcher mot lag som är sämre eller på samma nivå. Deras bästa matcher har varit mot topplagen där deras tunga spel fungerat bättre. Hur blir det då i en serie med på pappret bara sämre lag? Jag hoppas att Challe Berglund får spelarna att vakna till liv, att visa en inställning till att gå ut på isen och vinna i varje situation, i varje moment, i varje närkamp och vilja föra spelet framåt.

Djurgården har den klart bästa målvakten vilket kommer betyda enormt mycket. Men vad händer om Wesslau blir skadad i första matchen, då ska vi ha en matchotränad målvakt i kassen, man blir nervös över tanken hur sköra Djurgården är. Nu är målvaktskvaliten i dom andra lagen inte av den högsta kvalitet så kan vi bara hålla tätt bakåt och få många puckar på mål så ska detta lösa sig.

Att många gottar sig i att Djurgården får kvala är uppenbart, precis som samma personer njuter av att Malmö missat kvalet. Men ett elitserien utan Djurgården förlorar en del av sitt marknadsvärde, Djurgården är ett av dom starkaste varumärkena inom svensk idrott inkl våra landslag. Nä, åker Djurgården ur elitserien så får det bli ett snabbt akutmöte på Hockeyligan för vad vore ett bättre tillfälle att utöka elitserien till 14 lag om inte då.

Många funderingar finns det, men svaren får vi vänta på och på torsdag börjar det. Det som jag har en sån hatkärlek till och jag måste erkänna att det ska bli stort att få gå och titta på Djurgården - Leksand när hela Hovet gungar och hejar fram våra Djurgårdsspelare. Vi tror på er, vi ger aldrig upp, kämpa Djurgården.
Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar