torsdag 22 mars 2012

Ineffektivt DIF

Jumbon i Elitserien toppar Kvalserien, Timrå breder väg till nytt Elitseriekontrakt.
Timrå som folk tippade skulle få det svårt i kvalet toppar nu kvalserien efter 4 omgångar. Timrå slog ikväll Rögle borta med 0-3 och man har nu 10 poäng vilket gör att dom ligger på plats nr 1 i kvalseien.

Djurgården förlora i dag 2 poäng då man på bortaplan fick stryk på straffar av jumbon Örebro, detta var Örebros två första poäng. Örebro ledde länge matchen med 1-0 och det var i mitten av tredje perioden Mario Kempe kunde slå in en retur på ett skott från Kyle Klubertanze till 1-1. Djurgården hade då ett massivt spelövertag. Bara någon minut efter Djurgårdens mål gör Örebro 2-1 i ett av sina få anfall i tredje perioden. Djurgården fortsatte att pressa och man fick också in en kvitteringspuck genom ett mäktigt skott från Lill Honks bössa. Sudden blir mållös och matchen avgörs i sudden straffar. Mario Kempe missar två straffar idag vilket är högst ovanligt.

Djurgården vinner skotten med hela 42-18, förkrossande, men ändå får man bara med sig 1 poäng, det är för dåligt. Effektiviteten är på tok för låg. Man hade 8 minuter powerplay under ordinarie match tid utan att göra ett enda mål. Man fick dessutom spela 4 mot 3 i slutet av sudden utan att göra mål, det går inte Djurgården. Ska man fixa det här så måste man blir betydligt mer effektiva i sina avslut samt ta vara på sina fasta situationer. Det är det Timrå har gjort, man utnyttjar sina fasta situationer och leder inte bara kvalserien utan också powerplay ligan och boxplay ligan och det kan bli deras biljett tillbaka till elitserien.

Trots förlusten så gick Djurgården upp på andra plats i kvalserien och en tillfällig elitserieplats, men det är jämnt, otroligt jämnt. Det är fyra lag som ligger på samma poäng och mellan tvåan Djurgården och trean Rögle skiljer det ett mål i målskillnad, vilken rysare detta kommer att bli. Nästa match för Djurgården är hemma på Hovet mot ettan Timrå, en otroligt viktig match. Sen vänder kvalserien. Vinst mot Timrå på lördag gör att serien jämnas ut ännu mer och det känns som att detta kommer att avgöras på målfoto.

Det var 400 Djurgårdsfans på plats i Örebro idag, tack Järnkaminerna. Ni hördes och ni var som vanligt bäst. Man är stolt som Djurgårdare när man vet att man har Sveriges bästa klack. I den tredje matchen idag slog Leksand, Karlskoga med 1-0 i sudden. Även dessa två lag har samma poäng som Djurgården och Rögle fast sämre målskillnad.