lördag 31 mars 2012

Gameday Leksand-DIF


Två lag med samma poäng, samma förutsättningar och båda måste vinna ikväll, kan det bli mer spännande.
Kort sagt så är det så förutsättningar är för lagen in för dagens möte i Leksand. Båda lagen har 9 poäng och har genom vinst chans på den sista elitserieplatsen. En match där ett lag kommer bli den som tar sista chansen och ett lag som blir en förlorare och får spela i allsvenskan nästa säsong.

Båda lagen är beroende av hur resultatet i matchen Rögle mot Karlskoga slutar. Där Rögle har ett försprång på 4 Poäng och även Karlskoga har vid vinst chans på den sista elitserieplatsen eftersom laget har samma poäng som Djurgården och Leksand dvs 9 poäng. Att Karlskoga kommer ge allt för att ta tre pinnar är det ingen tvekan om. Mest och förlora ikväll samt störst press har Rögle och jag tror och hoppas att dom börjar svaja nu, att man inte klarar den pressen. Så att det är drama ikvällens matchomgång är det ingen tvekan om.

Det kommer inte bli lätt ikväll för Djurgården. Komma upp till Leksand, en fullsatt arena med tusentals Leksignar, det blir något att bita i. Djurgården har lyft sig rejält och gjorde i Torsdags en bra match. Dock så blir det stressigt vissa stunder då man slutar att spela och tappar fokus vilket lätt släpper in motståndarna, man måste vara på topp när pucken släpps. Djurgården har enormt svårt att vara skärpta från start. Örebro gjorde båda sina mål i förra matchen 30 sekunder in i första och tredje perioden. Man kan inte börja en match eller period med att jaga ikapp, full fart framåt direkt och 100% fokus på uppgiften.

Jag hoppas på 3 poäng för Djurgården ikväll och att Karlskoga tar lika många pinnar borta mot Rögle. "Drömmen vore en direkt avgörande match i Ängleholm på Torsdgag, där Djurgårn kan ta tillbaka sin elitserieplats." Kämpa DIF.
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar