torsdag 1 mars 2012

Kollen på Hockeyallsvenskan


Dom tre topp lagen klara för Kvalserien, SSK missar playoff.
Örebro, Leksand och Bofors är nu helt klara för kvalserien och Örebro verkar ha hittat tillbaka och har tagit tillbaka serie ledningen. Annars har dom sista omgångarnas stora dominant varit Leksand, kul. Grattis till Bofors som spelat stabil vilket givit en kvalserie plats.

För dom fyra playoff platserna är det inte klart än och det kommer bli en strid in på mållinjen. Klara för play off är Västerås och Rögle. Dom två övriga platserna är det tre lag som gör upp om och det är tight. Det skiljer bara 3 poäng mellan 6:an Oskarshamn på 80 poäng och 8:an Mora på 77 poäng, mellan dessa ligger Malmö på 78 poäng.  Den anrika klubben SSK med sju SM tecken missar play off vilket kan ses som en missberäkning från klubben, så det blir allsvenskan minst en säsong till. Skulle även Malmö missa playoff så är det inget annat än fiasko med den spelartrupp laget har och hur dom satsat inför denna säsong.

Det återstår en omgång som spelas imorgon fredag där det ska avgöras och det känns som det kan gå hur som helst. Det säkraste kortet vem som tar en av play off platserna är Mora som möter Borås hemma. Malmö måste slå Almtuna på borta is och Oskarshamn har Rögle borta. Hur det slutar vet vi imorgon kväll.
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar