torsdag 22 mars 2012

Gameday Örebro-DIF

Örebro mot sin fjärde nolla, finns inget annat än vinst idag Djurgården.
Bortamatch i Örebro, ett Örebro som på tre omgångar inte fått ihop en enda poäng. Det var nära sist mot Timrå men Matt Murley kunnde i sista periodens sjunde minut slå in 2-1 till Timrå vilket Örebro inte orka jaga ikapp. Örebro som vann allsvenska före Leksand har inte alls fått till det i Kvalet.

Djurgården ligger för tillfället på tredje plats med 5 poäng och går med seger ikväll och 3 poäng upp på andra plats. Dom två första lagen i tabellen, Timrå och Rögle spelar mot varandra ikväll och det skiljer bara 2 poäng mellan ettan Timrå och trean Djurgården.

I förra matchen mot Leksand klev dom äldre rutinerade spelarna som Mackan Nilsson, Jimmie Ölvestad fram och visa vägen till segern. Mackan var genom ett mål och en assist matchens stora spelare. Så viktigt att dessa killar visar vägen, deras rutin och deras kunnskap är vägledande i så viktiga matcher som dessa kvalmatcher är. Spelar Djurågrden som dom gjorde i tredjeperioden mot Leksand vinner dom inte bara ikväll utan elitserieplatsen är säkrad och när dom väl spelade ut så såg Leksand ganska bleka ut. Det betyder att det är viss klasskilnad på Djurgården och de allsvanska lagen. Men då krävs det att man presterar på topp och vill vinna till 100%.
Red: Tomas Sangheim