tisdag 27 mars 2012

Gameday Timrå-DIF


Ingen idè och tjata om vikten med vinst idag, alla har förståt allvaret, hoppas DIF gjort det med.
Vinna eller försvinna, lite så är läget inför dagens bortamatch i Timrå då kvalserien vänder. Inför kvällens match så leder Timrå kvalserien med 13 Poäng medans Djurgården halkat ner på en fjärdeplats med 6 Poäng. Mellan dessa båda lag ligger Rögle och Karlskoga med 9 Poäng var. Det är fem matcher kvar att spela om och Djurågrden måste vinna två matcher mer än lagen framför annars är det kört. Kort sagt så har inte Djurgården detta i egna händer utan måste lita på att dom andra resultaten går deras väg.

Idagens trupp mot Timrå så spelar inte nr 29 Patrik Cehlin som får stanna hemma, varför kan man fråga sig. Cehlin är en pigg och snabb energi spelare som i mitt tycke hade behövts ikväll, men svaren till vaför han inte spelar har bara Challe.

Ska det bli vinst ikväll så är det tre moment som bara måste bli bättre:

  1. Effektiviteten. Man skjuter en massa skott på mål men får ingen utdelning. varför? Det finns inga som tar returerna . Ska man skjuta på mål måste det finnas en mening med skotten. Antingen skjuter man för att göra mål eller så skjuter man för en retur, men då måste det också vara spelar framför mål som tar returena. Det är för långt mellan anfallsvågorna, det måste fyllas på med folk bakifrån när man anfaller.
  2. Pressetion: I förra matchen mot Timrå så gav Djurgården bort matchen. Eget slarv gjorde så att Timrå kunnde göra två mål, så går det inte att hålla på. Det är på tok för många felpass och för mycket drell med pucken, skärpa ett måste, det går inte att bara slänga i väg pucken. Rör på er och låt pucken vandra mellan er, stå inte stilla då blir ni ett offer.
  3. Powerplay: Jag har aldrig varit med om ett powerplay som ger utdelning om man står stilla, och det har inte givit resultat hos Djurgården heller. Så många powerplay minuter och inget mål. Dom fasta situationerna är det som kan vara avgörande i detta kval, här finns mycket att göra. Marcus Nilsson försöker vara kreaktiv men blir stillastående. Det är inte Mackans fel utan han har ingen i laget som rör på sig och gör sig passningsbar. Hej, här ska det gå undan . Låt pucken vandra snabbt, rör på er så ni splittrar boxen, "eller, gör vad som helst bara ni inte stå stilla."
Detta är ingen vetenskap, och det är lätt att spela hockey på läktarn, men kan vi se det här så måste laget se det me. Kan vi fatta vad som behövs ändras så kan laget det me. Jag är säker på att spelarna är fullt medvetna om vad som behövs inför dagens match, jag hoppas bara dom klarar av det, för går det inte ikväll så kommer det inte gå alls.
Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar