onsdag 28 mars 2012

Hockey är en sport.


Sport är glädje, sport är tårar, sport engagerar, sport förbrödrar, sport är förtvivlan och Hockey är en sport.
Jag är en stolt Djurgårdare och just nu känns det enormt tungt. Mitt lag är på väg ner i allsvenskan. Man kan alltid hitta syndabockar, jag kan alltid skylla på någon, jag kan ha en ide vad som skulle göras annorlunda och vad som skulle kunna bli bättre. Men att gå så långt att jag skulle hota laget/spelare till livet för att få ut min frustration, Näää inte en chans. Skulle det ändra situationen, Näää. Skulle hotet få laget att prestera bättre, Näää snarare tvärtemot, det skulle säkert bli sämre. Skulle det kännas bättre för mig, Näää.

Hockey är en sport, en sport där två lag spelar mot varandra. Det finns alltid ett vinnande lag och ett förlorande lag. Ett lag är alltid bättre än det andra. Man kan som lag vara bättre på olika saker som gör att man blir ett vinnande lag. Du kan ha bättre fysik, bättre teknik, bättre spelare, bättre moral och bättre mentalt. Idag är Djurgården ett bra hockey lag men deras motståndare är bättre. Vi kanske har samma fysik, vi kanske har samma teknik och vi kanske har lika bra spelare, MEN. De andra lagen är bättre på moral och mentalt och det gör att dom vinner över Djurgården.

Djurgården är inte bättre. Inga hot i världen kommer ändra på det. Visst är det fritt att ha åsikter om spelsystem, vilka spelare som ska och inte ska spela, hur man spelar osv. Det är naturligt för vi är bara människor, liksom spelarna i Djurgården. Dom är också helt vanliga människor med fruar och barn som längtar efter att deras pappa ska komma hem efter matcher och träningar. Men det blir förödande när dom har en dålig dag på jobbet, för det berör så många, det retar upp så många men är det värt att hota till livet för, Näää.

Snälla ni som håller på med dessa dumheter. Vi har idag tusentals hockeyungdomar som har dessa spelare som förebilder och som inte vill något annat än få spela hockey på denna nivå. Vad skickar ni ut för signaler till dessa ungdomar, va skickar ni ut för moral om att få spela för sina fans. Hockey är en lagsport, man vinner med laget och man förlorar med laget. Vi är Djurgårdsfans och vi är med Djurgården i motgång och medgång, när vi vinner och när vi förlorar. För trots allt så finns det ett liv efter kvalserien. Om det blir i allsvenskan eller i elitserien det får vi se. Men en sak är säkert att hur det än blir så kommer vi vara på Hovet och ge allt för vårt Djurgården. För vi är DJURGÅRDS FANS
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar