lördag 24 mars 2012

Gameday DIF-Timrå


Ikväll behövs 3 viktiga poäng mot kvalserie ettan Timrå. Idag hoppas vi på stolpe in.
Timrå som var elitseriens klara Jumbo kommer till Hovet idag som etta i kvalserien. Det är inte så konstigt att det ser ut så, för det blev klart ganska tidigt att Timrå skulle hamna i kvalserien. Så laget har haft tiden att ställa om sig mentalt och man har spelat ihop sig för uppgiften.

Djurgården hamnade i kvalserien efter ett drama i absolut sista matchen och det blev ett drama som avgjordes på minsta möjliga marginal, tyvärr fel marginal för Djurgården. Djurgården som varit inställda för att spela om ett elitseriekontrakt kommer till kvalseriens som seriens största förlorare, både mentalt hos laget och ur de andra kvallagens synvinkel.

Djurgården och Timrå har under säsongen drabbats samman fem gånger och Djurgården har ett stort matchövertag med 4-1 i matcher. Men den sista så viktiga matchen borta i Timrå den 1/3 så blev det torsk.  Djurgården spelade med en sån dålig inställning och det kändes som laget vunnit matchen i omklädningsrummet. Detta var en nyckelmatch och förlusten där är mycket orsaken varför Djurgården spelar kvalserien idag.

Timrå är kvalseriens stora dominant och leder serien på 10 p före Djurgården som är tvåa på 6 p. Att det är en viktig match idag är det ingen tvekan om, Djurgården som spelat upp sig avsevärt från inlednings matchen mot Rögle måste bli betydligt mer effektiva i sina avslut och i sina fasta situationer. Att spela 10 minuter powerplay som sist mot Örebro och inte göra ett enda mål är under all kritik och idag möter man ett Timrå som leder både boxplayligan och powerplayligan i kvalet.

Annars har spelet sett bättre ut för Djurgården man har visat tålamod och att man kan spela hockey under hela 60 minuter. Kan man bara få lite fokus i avsluten, man skjuter mycket, sist mot Örebro vann man skotten med hela 42-18, samt att puckarna börja studsa stolpe in istället för stolpe ut så kan det mycket väl bli 3 färska pinnar idag. Det kommer bli en jämn match där Timrå vid vinst kommer dra ifrån och befässta sin första plats. Vinst för Djurgården så blir det ett laddat möte i returen i Timrå på tisdag, då är det spel och match om förstaplatsen i kvalserien.

Serien är jämn och man får inte glömma att bakom Djurgården på andra plats skuggar tre lag till på samma poäng som Djurgården, den andra matchen ikväll mellan Leksand och Rögle är minst lika het, då dessa lag är två av dom lagen som har samma poäng som Djurgården. Idag ligger Djurgården på den sista elitserieplatsen kan man spela och hålla dom bakomvarande lagen bakom sig så är elitserien fixad. Efter kvällens match så är det lika många matcher kvar dvs 5 st att spela om. Så detta kommer bli en riktig nagelbitare. Jag hoppas att Djurgårdens sjätte spelare är på plats idag och att klacken är lika tunga som sist mot Leksand. Det känns som det kommer bli en bra Lördag. "Nu går vi för en femetta Djurgården."
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar