måndag 19 mars 2012

DIF bjöd på hockeyunderhållning

Budskapet var klart från fansen

Tack Djurgården, tack Sveriges bästa klack. Nu fick ni något och tänka på Leksand.
Det var nervöst, det var spänning och vi trodde det var kört. Men idag visade Djurgården att dom inte tänker ge upp. Efter en spänd första period, och en rätt dålig andra period så visade Djurgården i tredje vad laget har att ge. Då spelade laget ut och Leksand såg på en gång ganska bleka ut. Men dom var inte ofarliga och Djurgården hade tur när puckarna idag studsade deras väg.

Leksand tog ledningen på en spelvändning efter ett stolpskott av Kyle Klubertanz och missad retur av Mackan Nilsson, spelet blev sen lite krampaktigt och resultatet stod sig perioden ut. Spelarna i Djurgården var tända och man gick på kropp och spela ett fysiskt spel idag som inte funnits i dom andra matcher, vilket också gav resultat. När man i andra perioden kunde kvittera genom en styrning av Mathias Tjärnqvist så kändes det som att matchen vägde över till Djurgårdens fördel.

Idag var det vilja rakt igenom och skönt att se att dom rutinerade spelarna klev fram idag och tog sitt ansvar. Planens bästa spelare var utan tvekan Marcus Nilsson som också stod för 2-1 målet då han snyggt rundade målet och slog in pucken mellan benen på Leksands målvakt Erik Hansen . Även Ölvestad var het och delade ut en hel del härliga tacklingar på sitt eget sätt. 3-1 målet var ett typiskt Ölvestad mål då han kommer på vänsterkanten med sin fart och skär igenom in framför målvakten och sätter den. Så härligt och se.

Vilka som har Sveriges bästa klack var det ingen tvekan om. Det var en härlig stämning rakt igenom på Hovet idag och dom Leksands fans som var på plats fick aldrig något utrymme att synas eller höras. Det fans aldrig något negativt från läktaren utan bara goa hejarop, härligt alla Djurgårds fans ni är bäst. Hoppas nu att det lossnar för vårt Djurgården att dom kan slappna av och att pressen minskat, framför allt att dom känner att dom kan och vill vinna. För det är långt kvar och det kommer kräva att dom spelar som dom gjorde i dagens tredje period i 60 minuter i alla matcher, men gör dom det så ska det här gå bra.