torsdag 15 mars 2012

Nu är det kvalet som gäller

                           

Sorry kvartsfinalhockeyn, men nu är det kvalet som gäller, och 100% fokus på Djurgården.
Nu drar det igång, kvalet, huuu, magpirr. Match på ett fullsatt Hovet ikväll och för motståndet står det förra elitserielaget Rögle. Ett Rögle som verkligen har erfarenhet av kvalhockey. Hur laddade Rögle är att komma upp till Stockholm och ta poäng av Stockholmsstolthet behöver man inte ta miste på. Ikväll gäller blod, svett och tårar från Djurgårdens sida. Inte komma ut på isen och tror att Rögle är en mumsbit, för det kommer bli en kamp i 60 minuter där Rögle kommer strida till sista man och göra allt för att ta poäng.

I Djurgården spelar inte Mattias Carlsson idag. I båset står nu "Challa Berglund" som kommer från en kvalserie förra säsongen med Modo, vilket är en klart nyttig erfarenhet i detta sammanhang. Challe som också har kurage att tala om för spelarna vad dom behöver höra. Klokt att spara Challe till ett kval för att pumpa in yttligare energi.

Kvartsfinal matcherna idag mellan HV71-FBK och Brynäs-Frölunda får tyvär idag stå åt sidan för ikväll finns det bara en match, en fight, ett mission och det är att se till att Rögle åker från Stockholm med hängande huvuden. Vinner Djurgården ikväll och sen slår Karlskoga borta på Lördag så känns detta ganska säkert och då kan man med nöje se Djurågden tvåla dit Dalahästarna från Leksand på ett Superfullt Hovet på måndag.

Jag tippar seger till Djurgården med 3-1, det kommer inte bli lätt, men det blir seger. I dom två kvartsfinalerna i dag så gör FBK proceduren kort med ett lamt HV71 och tar ledningen med 3-0 i matcher. Brynäs klara av att slå Frölunda hemma i en fartfylld match med två av seriens mest anfallsglada lag och åker till Göterborg på Lördag med en 2-1 ledning. Jag hoppas att jag idag får åka från Hovet som en stolt Djurgårdare och en känsla av att det här kommer gå bra.
Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar