torsdag 29 mars 2012

Powerpaly specialister DIF



Djurgården tog Chansen, segervapnet heter Powerplay! DIF-Örebro, 4-2
Kvalserien verkar gå mot ett rysardrama av högsta rang. Djurgården tog chansen ikväll när man tog kvalets andra 3 poängare hemma mot Örebro. Segervapnet ikväll var powerplay. Från att inte gjort ett enda powerplaymål så satt man ikväll 3 stycken. En annan bidragande effekt till vinsten var en Mika Zibanejad med två mål ikväll, så viktigt att ha en Mika i högform i resten av kvalet.

Men det var en darrig början av matchen där Örebro tog ledningen bara efter 30 sekunder och det såg stelt ur för Djurgården, men laget fick med sig en utvisning där Daniel Tjärnqvist efter första teckningen kunde dundra in 1-1 pucken. Sen låssnade det för Djurgården som tog över spelet. Örebro var farliga i sina kontringar och när Djurgården till och från sluta spela hockey så var Örebro där direkt och oroade framför Wesslau som var kanon ikväll.

Nu är Djurgården på allvar med i fighten om elitserieplatsen. Timrå slog Rögle som nu är 4 poäng framför Djurgården och det är 9 poäng kvar att spela om. Bakom Djurgården ligger Karlskoga och Leksand på 9 poäng, samma som Djurgården. Kan vi nu åka till Leksand på Lördag och ta 3 poäng av dalmasarna samtidigt som Karlskoga, som också har chansen till den sista elitserieplatsen, kan slå Rögle så är det verkligen match in på målsnöret och vi kanske får ett avgörande i sista matchen då Rögle tar emot Djurgården hemma i Ängleholm.

Jag vill tacka den sportsliga delen av vår härliga klack som fokuserade på att heja istället för att sänka och att ni inte gav den delen av klacken som ville sänka en sportmössa att höras. Mycket bra. Jag vill också lyfta på hatten för den tappra klacken från Örebro på 30 man som verkligen hördes o gjorde ett strålande jobb framför 6000 Djurgårds fans. Nu ser jag med spänning fram mot lördagens fight i Leksand, Tack Djurgården och tack klacken för att ni inte ger upp.
Red: Tomas Sangheim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar