måndag 19 mars 2012

Gameday DIF-Leksand



Kvällens rysare mellan två av Sveriges anrikaste klubbar!
Att det är ett prestige möte av klass vi kommer få se på Hovet ikväll är det ingen tvekan om. Två giganter inom svensk ishockey ska ikväll efter 6 säsongers frånvaro från varandra drabbas samman i ett styrkedrama på hög nivå. Leksands eviga kamp i kvalserien att komma tillbaka till fin rummet och Djurgårdens krampaktiga fight för att stanna kvar i elitserien.

Djurården som börjat kvalserien långt ifrån det man räknat med. Förlust hemma mot Rögle och poängtapp borta mot Karlskoga. Man har på två matcher fått ihop 2 poäng medans Leksand har dragit ihop 4 poäng genom vinst mot Örebro samt att man tog en poäng mot Timrå. Nu är det dags för Djurgården att börja vinna matcher under full tid. Ska man klara kvalserien så måste man börja plocka 3 poängare. Läget är kärvt men inte omöjligt, Tittar man på statistik över dom 15 sista årens kvalspel så i 12 av 15 gånger så har ett lag från elitserien blivit kvar i allsvenska efter kvalets gång. Och just nu ligger Timrå tvåa i tabellen och Djurågrden är det lag som ligger risigt till.

Jag hoppas få se ett Djurgården på isen idag som blivit styrkta efter straffsegern sist mot Karlskoga, att man fått vittring på att vinna, att man följer David Printz som visade ett spel och vägen genom att spela för seger och vinna varje moment. Han hade rätt attityd, en attityd som måste vara  i 60 minuter. Om det varit tufft i dom två matcher som varit så är det inget mot vad som väntar ikväll. Att klyftan mellan botten i elitserien och toppen i allsvenska har krympt är det ingen tvekan om. Lagen från allsvenskan har inget att förlora och dom kommer med ett jävla anamma. Så ikväll Djurgården är det 100% vinna från start och tills slutsignalen tjuter, och det gäller hela laget.
Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar