torsdag 17 maj 2012

Over and out Tre Kronor

Jag har aldrig sett ett sånt bra Tre Kronor spelat så dåligt. This is hockey, javisst så är det. Men jag önskade att närTre Kronor nu åkte ur VM, att man gjorde det med flaggan i topp, vilket man inte gjorde idag.
Jag skrev redan efter Lettland matchen att Tre Kronor kommer att få problem om man inte ändrar på sin inställning, vilket man inte gjorde och nu är det färdigt spelat för Tre Kronor. Vill man vinna ett VM måste man vilja vinna alla matcher, man måste ge 100% i alla matcher. Alla matcher ska spelas som det vore den sista. Det gjorde inte Tre Kronor. Man kan ge ris och ros till spelare i laget, vilka som gjorde det ok och vilka som under presterade. Men det spelar ingen roll, för detta är en lagsport och man är inte bättre än den svagaste länken.

Jag har sagt under hela VM att vi kommer aldrig vinna några VM guld med den målvakts besättningen som Tre Kronor har. Inte pga högsta nivån, för alla vet att Fasth och Enroth är grymma på sin högsta nivå, men deras lägsta nivå är på tok för låg för ett VM guld. Och idag var lägsta nivån i hela laget för låg för en kvartsfinal. Svenskarna vann knappt några närkamper idag, varför det? jo för man gick aldrig in i några. Tjeckien fick inte en enda utvisning förutom en dubbel utvisning. Var det för att Tjeckien spelade så disciplinerat. Nej, för att Svenskarna var aldrig i några närkamper, dom var faktiskt tvåa på pucken hela tiden.

Nu slickar vi såren, tittar inte i backspegeln, för vindrutan är större och det är framåt vi ska. Nästa år är det VM igen på hemmaplan med finaler i Globen, då kräver vi ett Tre Kronor i final.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar