lördag 5 maj 2012

Hockey fest på riktigt

Va härligt, jag njuter. Dagens sammanfattning från Hockey VM går i glädjens tecken inte bara att Tre Kronor spelar så bra och vann med 4-1 över Tjeckien utan att det blivit det festliga och härliga evenemang som det ska vara. Igår gav jag tre anledningar till varför Hockey festen kom av sig, idag ska jag ge tre anledningar varför festen kom tillbaka.

1. Hockey

Vad jag älskar denna sport. Det känns alltid rätt att få vara och titta på hockey. Denna fart, närkamper och målen. Känslan när man rycks med mellan hopp och förtvivlan eller frustration och glädje. Hur det rycker i benen och man far upp i ett vrål när ens lag gör mål, vilken grym känsla. Går det att inte älska hockey?

2. Tre Kronor

Vilket lag vi har, det här laget kan gå hur långt som helst. Vilka hockey spelare. Lilla Sverige som producerar hockey spelare i världsklass år efter år. Ett bevis på våra enorma talanger och påläggs kalvar är JVM Guldet tidigare i år och nu senast silver i J18 VM. Att nu få sitta på Globen och se dessa hockey genier i sina gul blåa dräkter, ja det är livet. Ni är grymma Tre Kronor. Man är stolt som hockey Pappa när man ser blicken, drömmen i en 13 år ung hockeyspelarens ögon. Drömmen och visionen om att en dag få bära denna härliga landslagtröja.

3. Publiken

Vi svenskar älskar hockey. Tack Hockeyförbundet för att ni tog ert förnuft till fånga och sänkte priserna på biljetterna till VM. Från 1000 kr till 395 kr. Mycket bra. Man släppte de nya priserna kl 15.00 idag och på 1,5 timmar sålde man 1300 biljetter till dagens match. En publik siffra idag på 10076 gör att det blir fest på läktaren, precis som det ska vara när det är VM. Roligt för oss och roligt för spelarna. Nu hoppas vi även att prissänkningen ska ge effekt för dom andra lagen som inte har hemmaplan så dom också få känna på festen. 

Det är med ett sant nöje jag avslutar bloggen för idag, som stor hockey älskare, stolt Hockey pappa så säger jag bara. Fy fan va ni är bra Tre Kronor.

 Kolla in filmsnutten nedan och rycks med i stämningen från Globen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar