torsdag 17 maj 2012

Gameday, kvartsfinal SWE vs CZE


Kvartsfinal, Svenskarna får räknas som favoriter till vinst. I förra mötet i gruppspelet vann Sverige med 4-1. Då kändes Tjeckien lamt och inte direkt som ett kvartsfinallag. Men Tjeckien har spelat upp sig och spelat bra hockey på slutet. Förlust på Ryssarna med endast 2-0 och vinst nu sist med 8-1 över Tyskarna så vi kan inte räkna med att det är samma matchbild som förra matchen lagen emellan.Nä, idag blir det jämnare och tätare, svenskarna får vara på vakt och inte låta Tjeckerna få spela sitt snabba kontringsspel för då kan det vara färdigt ikväll.

Fasth står ikväll, inget att säga om det. Inte 100 procentigt men det bästa vi har just nu. Glädjande dock för Tre Kronor är att Jonathan Ericsson spelar ikväll efter sin skada vilket är en stor förstärkning på backsida. Även Victor Hedman spelar trots känningar i sin axel. Niklas Kronwall skickade en tydlig signal i matchen mot Lettland. "Tjeckien, var på er vakt för det kommer göra ont idag."

Framåt så är jag lite orolig för Tre Kronors Fjärde line. Dom har inte fått till det även mot de lag som inte varit något svårt motstånd, dom har fått en hel del istid nu på slutet men har inte tagit för sig på det sättet jag hade önskat. Järnkrok sliter och kämpar men känns hela tiden 1nr för liten. Viktigaste spelaren i laget är Självklart Zäta Zetterberg som producerar i varje match. Ska även bli kul och se vad Herrarna Bäckström, Alfredsson och Hörnqvist kan hitta på ikväll, nu när dom fått en match tillsammans och en utvilad Bäckström.

Ni som inte har chansen att komma till Globen idag, som kommer vara full till taknocken, ser hela dramat på TV4 med start kl 20.00. Jag tror på vinst idag förTre Kronor, det blir 4-2 till svenskarna och sista målet sätts i tom kasse av ex Djurgårdaren Krüger. Nu kör vi.........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar