söndag 20 maj 2012

Brons till Tjeckien.

Finland utan medalj i VM på hemmaplan. Tjeckien vinner bronsmatchen med 2-3. Efter två perioder stod det 1-3 men i tredje började Tjeckerna dra på sig utvisningar och 49.01 så kom den Finska reduceringen. Finland hade sen ytligare 4 minuter i power play för att göra ett kvitterings mål men Tjeckerna höll undan. Skotten i tredje perioden vinner Finnarna med hela 14-1 men man lyckades trots det inte göra mer än ett mål. Den Finska lagkaptenen S.Koivu noteras för 21.56 speltid, imponerande. Känns även som att Finnarna fått ett sportsligt fiasko? SWE-FIN i final nästa år på Globen?

En positiv notering från matchen är att en Tjeckisk spelar åker ut två minuter för filmning, bra där Domaren, Var var han när SWE-RUS spelade. Sånt hör inte hemma på en hockeyrink.Vi gillar det fysiska spelet hockeyn står för. Känns därför tråkigt när spelare i vissa lag börjar utnyttja det fysiska spelet genom filmning för att skaffa sig fördel av PP. Fler domare borde vara vakna på detta, det finns bara en vinnare om vi får bort filmningarna och det är Hockeyn. Sporten och spelet vi älskar.