lördag 12 maj 2012

Funderingar RUS - SWE

Stor mötet som blev ett fiasko ur svenska ögon sett. Det var upplagt för hockey fest, och det var också fest. Ett fullsatt Globen kokade och bra uppslutning av Ryska fans, kul. Sverige börja bra man tog ledningen med 0-1 i power play. Trots Sveriges ledning så kändes Ryssarna piggare och tyngre i sina anfall. Sverige spelade bra.....i två perioder. Sen fick ryssarna matchen dit man ville och överkörningen var ett faktum. 3-3 efter två perioder, 7-3 till ryssarna efter full tid.

Ryssarna lyckades få Svenskarna att släppa koncentrationen på sitt spel, visst var det stora uppvisningar i stuntfilm av Ryssarna , men det spelar ingen roll Svenskarna tappade focus, domarna stod nu i centrum och svenskarna la all energi att gnälla på domarna i stället för att spela hockey. Landeskogs utvisning var en utvisning, visst blev det mer dramatisk av ryssens fina stunt fall, men det var fortfarande en utvisning. Dom var på Franzèn flera gånger som till slut tappade humöret och ryssarna fick fem mot tre, där vände matchen. För nu var Svenskarna  helt fokuserade på domarna och inte sitt spel. Fult spel av ryssarna, men dom fick macthen dit dom ville.

Matchens stora gigant var Ryssarnas Malkin som stod för fem poäng denna kväll, ingen i Tre Kronor var i närheten av hans nivå. Snarare tvärt om. Vart  var Niklas Kronvall? Alla satt bara och väntade på att han skulle plocka bort dom ryska anfallarna. Krüger? Var han me igår? Men framför allt våra målvakter. Tre kronors svagaste länk är våra målvakter. Inte deras högsta nivå för den är grym, utan deras lägsta nivå som är på tok för låg för ett VM guld.

Nu kan man inte skylla allt på målvakterna för försvaret slarvade återigen på tok för mycket i sina uppspel, sen är det bara så att även om målvakten släpper in mål så måste man producera mål framåt och det slutade Tre Kronor med i tredje perioden. När man har 5 minuter i Power Play och man inte gör mål, då kan man inte lägga all skuld på målvakten, för trots allt så är det flest mål som vinner.

Tre Kronor har en otroligt hög nivå på sitt spel, man har otroligt duktiga hockey spelare, men dom måste börja spela hockey i 60 minuter. Inte släppa fokus från sin grund ideè hur man ska spela. Domaren kan ha en låg nivå och döma helt åt skogen. Men det spelar ingen roll, han lär inte ändra sig för att man klagar. utan bit i hop och fokuserar på spelet, vissa att domarna ska inte kunna ta en seger från er. Rent spel och bra spel