tisdag 8 maj 2012

Hockey VM, publik Succé...på TV

Hockey VM har blivit en hit för TV4. Fredagsmatchen mellan Tre Kronor och Norge sågs av 1,6 miljon tv tittare enbart i Sverige. På Globen så var det max 7000 åskådare. Spelarna är missnöjda, Tyskarna undrade om det verkligen var VM för det var så lite publik på läktaren. Norrmännen tycker att det inte finns någon känsla för det är så tyst på arenan, istort sätt alla är missnöjda med publik och biljetter runt VM i Globen utan TV4.

Det senaste utspelet från Hockeyförbundet är att man ska dela ut biljetter gratis till ungdomar och föreningar till dom matcher som står utan publik dvs nästan alla matcher som inte Tre Kronor spelar. Ett desperat försök att försöka rädda VM från ett fiasko. I slutändan så kommer det här bli en dyr historia för Förbundet, som med alla utspel förlorat både publik och anseende. Ekonomin och festen skulle varit på topp om ni gjort rätt från början. För att det skulle blivit rätt från början så hade ni behövt rätt personer för uppgiften och det har ni inte.

Så jag hoppas detta spektakel som förstörde hockeyfesten på hemmaplan får förbundet att agera och byta ut gamla stofiler för att få in ny skaparanda med framtidstro och nytänk. Det behövs lite entreprenörsanda och möjligheter till nya idéer till nästa år så vi inte går miste om festen igen. Gör vi bort oss nästa år kommer det ta mååååånga år innan vi har Hockey vm på hemmaplan igen, va så säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar