måndag 7 maj 2012

Man lajjar inte Hockey i ett VM


Tre Kronor tog sin tredje raka tre poängare ikväll när man besegrade Danmark med 6-4. Men jag är besviken på hur Kronorna genomförde matchen och i mina ögon är detta Tre Kronors sämsta match hittills. Var det underhållning? NEJ! Var det fest? NEJ! Det var dryga 8100 personer som såg matchen och det var långt ifrån det drag som man bjöds på i lördags i matchen mot Tjeckien. Hallå!!!! Dom har sänkt biljet priserna och vi har hockey VM på hemma plan.

Men om vi återgår till själva matchen så började Tre Kronor lika bra som dom spelat i dom två andra matcherna. Det tog inte lång stund innan man hade 4-0. Loui Eriksson gjorde VM:s snyggaste mål när han efter dröm spel fick öppet mål och gjorde 3-0. Men sen, man kan inte lajja hockey i ett VM, man måste spela hockey. Varje match är lika viktig och man spelar i 60 minuter. Det går inte att åka runt och försöka spela på stil poäng. Kungen på isen var Zetterberg som så vanligt slet i varje situation. Målet vaktades av Enroth som gjorde en snygg dragning på en Dansk forward men annars så har han inte stärkt sina aktier för att stå fler matcher. Målvakterna är i år Tre Kronors svagaste länk. Både Fasth och Enroth har gett ett darrigt intryck och en Henke Lundqvist vore att föredra.

Ett ineffektivt och slappt Tre kronor som jag såg idag kommer att få problem mot Tyskland på onsdag och jag hoppas man släpper den här matchen fort och laddar om, för mot tyskarna krävs det 100% fokus samt att man spelar hockey och inte lajjar Hockey. Själv längtar jag till fredag och den stora matchen mot Ryssarna vilken drabbning det kommer bli.

Dryga 8100 personer var på plats i Globen denna kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar