tisdag 15 maj 2012

Gameday SWE-LAT


Tre kronor med eller utan Niklas Bäckström ikväll. Det är vad det handlar om. Det finns inget värde i matchen idag. Sverige är redan klar tvåa i gruppen och Lettland har ingen chans att ta en slutspels-plats. Bäckström anleder till Stockholm idag. Om han ska spela ikväll är inte bestämt än. Jag skulle föredra att ha Niklas på isen ikväll då det kan vara bra att spela ihop kedjorna inför en kvartsfinal. Kul att även Franzèn är tillbaka och man blir förundrad över hans enorma tävlingsinstinkt, här ger vi inte upp, inte ens med en bruten näsa. Vem det blir i kvartsfinal avgörs idag i dom två tidigare matcherna som spelas på Globen.

Matcherna som gäller något idag är dom mellan NOR-DEN kl 12.15 och GER-CZS kl 15.15. För det blir någon av Norge eller Tjeckien som blir Sverige motståndare i kvartsfinal på Torsdag. Läget inför matcherna är att Tjeckien ligger trea i tabellen 1 poäng före Norge som är fyra. Båda lagen är slutspelklara, men det ska avgöras vilket lag som får möta Ryssland och vilket som ska möta Sverige. Jag tror att Norge spelar för att få Sverige i kvarten medans Tjeckien har det lite klyvigare, Tjeckerna har svårt att hantera det Svenska spelet, samtidigt vill dom nog undvika det stjärnspeckade Ryska laget. Jag kan även tänka mig att Tyskland vill avsluta VM på värdigt sätt efter den senste macthen då dom blev totalt förnedrade av Norrmänen och kritiken i dom egna leden var inte nådig.

I och med matcherna idag så är grunspelet avslutat i årest VM och vi kan ta farväl av Italien och Kazakstan som åker ur A VM och får nästa säsong sikta in sig på spel i B VM.  Två andra lag som säkert är besvikna och som räkna med att gå till slutspen är Tyskland och Schweiz, men man måste vara bäst när det gäller vilket Schweiz alltid haft problem med.  Efter dagens matcher är det en dags vila innan kvartsfinalerna dra igång på torsdag. Kvartsfinalerna är också det sista vi ser av VM i Globen i år. Semifianl och den stora finalen spelas i Finland och Helsingfors. Men redan nästa år är VM tillbaka i Globen och då hela vägen ut.....Härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar