onsdag 9 maj 2012

Gameday SWE - GER

Niklas Kronwall som forward? Ja skade läget i Tre Kronor gör att Pär Mårths får möblera om i formationerna. Man väntar med att anmäla fler spelare tills man vet vad som händer i nattens möte mellan NYR och Capitals, en Bäckström som vill spela VM är en grym förstärkning.

Själva matchen ikväll kan bli en intressant drabbning. Tyskland är inget dåligt lag, framför allt är det inget Danmark. Nä här får Tre kronor räkna med ett mer fysiskt spel. Tyslarna är starka och spel skickliga samt att man gjorde en bra match igår mot Ryssarna. Man vann skotten i första perioden med 8-5 men Ryssarna lyckades få in en 1-0 ledning när det bara var 9 sekunder kvar av perioden. Ryssarna vann nu matchen med 2-0 efter en mållös andra period. Så var på er vakt Tre Kronor.

Tre Kronor som verkade gå mot två siffrigt i sin match mot Danmark, men en bedrövlig tredje period gjorde att sifforna blev jämnare än var matchen var 6-4 till Kronorna. Ikväll funkar det inte att åka runt på isen och lajja hockey, ikväll så ska det spelas hockey i 60 minuter. Tre Kronor har en grymt hög nivå på sitt spel vilket vi fått sett i alla deras matcher och det kommer krävas hög nivå på spelet ikväll för att plocka tre poäng. Känns också att det kan vara skönt att möta bra motstånd innan matchen mot Ryssland på Fredag.
För åker Capitals ut inatt så är det inte bara Tre Kronor som får sköna förstärkningar utan det kan innebära ett Ryssland på fredag med en viss Ovetjkin i laget, det blir något att bita i.

I mål ikväll lär vi få se Fasth vilket kan vara klokt eftersom Fast är 1:a målvakt så är det bra att spela honom i hårt motstånd innan Ryss matchen på fredag. Fasth var lite darrig i matchen mot Tjeckien. Stundtals briljanta räddningar för i nästa stund göra blunders som bäddar för mål till Tjeckien. Så, klokt att spela honom varm i kläderna. Hedman får inte sitta i utvisningsbåset som han gjorde sist mot Danmark, på tok för ofta. Nu tror jag att det fysiska spelet idag kommer att passa Hedman och Kronvall som även om han är forward kommer få utdelning på sittt tacklingsspel.

Det finns fortfarande biljetter kvar till kvällens match. Så kom till Globen och hjälp oss andra där att göra kvällens match till en riktigt fest. Lyfta fram våra Kronor på isen, för att dom uppskattar festen på läktaren när dom spelar är det ingen tvekan om.