fredag 11 maj 2012

Gameday RUS -SWE

Fasth står ikväll mot Ryssland
Ikväll börjar VM, en ren gruppfinal mellan de två klart bästa lagen. Ryssland mot Sverige, vilken match. Det var svårt att somna igår kväll, längtan att få glida in i Globen ikväll för denna stjärnkavalkad av duktiga hockeyspelare som stolt ska representera sin länder ikväll, var så stor så jag inte kunde sluta ögonen.
Titta på vilka spelare som kommer vara på isen, namn som: Malkin, Popov, Datsyuk, Zetterberg, Kronwall, Alfredsson, Franzèn, Hedman, m.m, m.m. Jag törs lova ett kokande fullsatt Globen, nu är det VM fest.

Tre Kronor har stundtals visat upp ett blendande spel men man har inte kunna focuserat hela vägen ut. Ikväll måste man plocka fram det bästa ur sig själva och det måste vara i 60 minuter. Ikväll kommer man inte vinna någon match på att spela bra i två perioder. Nä, idag måste kronorna vara på topp i tre perioder. Klara man det då vinner man ikväll. Man måste se upp med ryssarnas snabba uppspel och spel vändningar. Svenska forwards måste upp och sätta press på dom ryska backarna och det svenska försvaret kan inte slarva på de sättet man gjorde sist mot Tyskland, för ger man Malkin & co en enda chans så sitter den.

Ikväll står Fasth som är uttald första målvakt vilket jag också tycker han är av de målvakter som är på plats. Men även Fasth har darrat under de matcher han vaktat målet. Idag kan vi inte darra utan ikväll vill vi se den Coola och säkra Fasth som vi svenskar är vana och se, för det kommer att behövas.

10 timmar kvar till nesläpp. det var länge sen jag längtat så mycket efter en hockey match som ikväll. Sist var nog final serien för Djurgården 2009/2010. Det är en possetiv känsla jag har om Tre Kronor i år och det blir nog till att boka hotell för att se final i Helsingfors och i år blir det inte silver. Hörnqvist är på väg in, han anländer till Stockholm idag men blir inte spelklar förns imorgon mot Italien.

Vi syns på Globen ikväll, nu börjar den riktiga Hockey Festen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar