söndag 20 maj 2012

Inge snack vilka som är NO:1

Grattis Ryssland, ni har verkligen visat att det inte finns några tvivel om att ni är bäst. Ni visar också med er glädje efter slutsignalen i finalen hur mycket ni uppskattar och ville ha VM guldet. Det var länge sen vi såg ett Ryskt lag som visa en sån sann glädje. Ryssland gick genom VM helt obesegrade, 7 gruppspelmatcher samt 3 slutspelsmatcher. Inget annat lag lyckades med det, så ni är verkligen en värdig världsmästare. Man kan säga vad man vill om det Ryska laget med stjärnor som Malkin & co, men dom är stjärnor och inga divor. Man spelade och kämpade som ett lag, alla var lika värda i laget och alla visade samma disciplin. Sen har man förstås världens bästa spelare, King Malkin.


 Ryssarna slår Slovakien med 6-2 i finalen, men Slovakien står för en jätteskräll som tar silvret i årets VM. En underdog som slår ut ett favorit tippat Canada i kvarten sen Tjeckien i Semi. Verkligen kul. Att VM inte blev sig som man tänkt i Svenska ögon med Sverige, Canada och USA utslagna i kvarten får en hockey tok att fundera. Dessa tre lag var dom tre lag som hade flest NHL spelar i lagen och ingen kom längre än kvarten. Vad säger det? Tål och funderas över.

 Det finns även ett ljus för oss Svenskar i detta VM och det är att Henrik "Zäta" Zetterberg blev uttagen i All Star laget, och det var han värd. Zäta var helt klart Tre Kronors viktigaste spelare och han låg bakom det mesta i det Tre Kronor presterade under årets VM. Hoppas vi får se Zäta i nästa års VM som då går hemma i Stockholm/Globen. Final på hemmaplan betyder bara en sak, ett Tre Kronor på isen. Jag hoppas Hockeyförbundet har lärt sig något av årets fiasko. Att man gör om och gör rätt. Att man gör VM hemma i Stockholm till den folkfest som det ska vara med fullsatt Globen samt fart och fest runt helaVM. För nästa år är det final på Globen mellan Tre Kronor och Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar