lördag 5 maj 2012

Dagens Hockey VM

Mina intryck från första dagen av Hockey VM har sinat ner i en tratt och ut kommer ett enda ord. Pengar. Allt handlar om pengar, inget nytt säger dom flesta. Men jag har fått en ny syn på hur pengarna styr arrangemanget och arrangemanget styr sporten.

 Visste ni att Ferrari, ni vet den Italienska sportbils tillverkaren med den stegrande hästen, tjänar mer pengar på att sälja jackor, kepsar, väskor m.m än vad man gör på sina bilar. Va säger det. Jo, pengarna styr arrangemanget och arrangemanget styr produkten, precis som det blivit inom hockeyn.

 I dagens VM är det stora sponsorers pengar som styr arrangemanget man ska synas och det ska säljas så man tjänar och får in så mycket pengar det bara går för varje instoppad krona som man lägger i sponsring. Sponsorernas krav på arrangörerna kostar en massa pengar, precis ni hörde rätt kraven kostar pengar, och efter som arrangörerna vill stoltsera med en stor vinst så måste man få in pengar dels för åtaganden till sponsorerna samt den stor vinsten. Vad glömmer man här. Jo sporten.

 Va har sporten för grundvärderingar? Att man ska spela inför halvtomma läktare? Att publiken inte kan komma för det är för dyrt? Spelare som stolt spelar för sin nation men utan några landsmän på läktaren? Allt för att pengarna styr arrangemanget och arrangemanget styr sporten.

 Det har blivit en klass fråga att gå och titta och heja på VM hockey. Är det verkligen en grundvärdering i själva sporten. Titta på bilbranschen, förr sålde dom drömmar och visioner. Idag säljer dom räntor och kampanjer. Hur ska en liten hockey kille eller tjej vars högsta önskan är att spela hockey i sitt landslag tänka  och behålla sina drömmar o visioner när dom inte ens ha råd och titta på dom live, va säder det för signaler. Till Hockeyförbundet. Gör om, gör rätt och glöm inte det sportsliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar