onsdag 29 februari 2012

Straffmålet rädda Djurgården


Åbergs sista straffmål kan vara det avgörande för Djurgården i kampen om att slippa kvalspel.
Den enormt täta slutstriden om kvalplats, ingenmansland och sista slutspels platsen går in i sin slutfas med endast 3 matcher kvar att spela. När Pontus Åberg satt sin straff igår så kan det målet vara direkt avgörande för Djurgården att slippa kvalspel.
När nu endast tre matcher återstår så kan Djurgården slippa kvalplats genom att spela på Linköpings resultat, dvs, vinner Linköping en match måste Djurgården vinna en match. Förlorar Linköping alla sina matcher så kan Djurgården förlora alla sina matcher. Igen säker situation att vara i, det bästa är att gå in i varje match och ta så många poäng som bara går för att göra det hela mycket säkrare.


Växjö ligger nu endast 2 poäng före Djurgården i  ingenmansland. Upp till Modo som har sista slutspels plats skiljer det 6 poäng, så chansen att gå till slutspel finns men är inte speciellt stor. För att Djurgården ska gå till slutspel så måste Modo förlora alla sina kvarvarande matcher medan Djurgården måste vinna alla sina. En lång väg att gå. Växjö sitter inte säkert utan måste vinna minst två matcher till för att vara säkra på att slippa kvalserien. Mitt tips är att det blir Växjö som gör Timrå sällskap i kvalet, tror Linköping och Djurgården reser sig nu på slutet och dom har något lättare matcher kvar på pappret än Växjö. Men allt kan hända och det gäller för dessa fyra lag att verkligen spela på topp, för det laget som inte kan resa sig och fokusera på uppgiften är den lag som kommer få spela kvalspel.


Schema över de fyra lagens återstående matcher.

Djurgården
1 mars: Timrå (b)
3 mars: Modo (h)
6 mars: HV71 (b)

Linköping
1 mars: Skellefteå (h)
3 mars: HV71 (h)
6mars: Modo (b)

Växjö
1 mars: Frölunda (b)
3 mars: AIK (h)
6 mars: Luleå (b)

Modo
1 mars: Brynäs (h)
3 mars: Djurgården (b)
6 masr: Linköping (h)

Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar