söndag 19 februari 2012

Hockey Allsvenskan

Som läget är i Elitserien och med Djurgårdens situation så har jag spanat in lagen i Allsvenskan, vilka är det som kan vara aktuella för kvalspel och hur har spelet sett ut.

Det lag som har dominerat i årets Allsvenska är Örebro och man leder serien med 97 poäng, 6 poäng ner till tvåan Bofors som har 91 poäng och där emellan till trea Leksand skiljer det bara en poäng, 90 poäng. Dessa tre lag är i stort sätt klara för kvalserien när det återstår  fem omgångar.

När det gäller play off för den sista kvalserieplatsen är det jämt så det förslår. Västerås 86 poäng och Rögle 77 poäng känns klara för play off. Efter dom så är det fyra lag som gör upp om två platser t. Malmö som verkligen varit svajiga resultatmässigt denna säsong och där harmonin i truppen varit lika med noll, Oskarshamn, Mora och SSK som med ett betydligt yngre lag än tidigare säsonger och mer egna produkter har siktat på att komma till kvalsserien. SSK har också varit ojämna i sitt spel vilket gör att just nu ligger dom precis under play off strecket.

Mitt tips är att det blir Örebro, Bofors, Leksand och Rögle i kvalserien tillsammans med Timrå från elitserien, sen vilket det andra laget från elitserien blir ja det blir en rysare. Jag hoppas och tror det blir Wäxjö, tror inte dom orkar hela vägen ut.

Kvalitetsmässigt så har det varit bra ishockey i allsvenskan men enormt ojämn. Örebro som leder tabllen har varit det lag som varit mest stabillt, medans Leksand och Västerås är de lag som spelat bäst hockey när dom varit på topp. Men skillnaden mellan högsta och lägsta nivån är på tok för stor för att något av dessa lag skulle platsa i elitserien, men i en kvalserie så kan allt hända. Dom fyra lagen från allsvenska kommer dit som vinnare och dom två från elitserien kommer dit som förlorare, vilket spelar en stor roll för det psykologiska hos lagen och spelarna.

                                                                                                                                                                       


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar