lördag 25 februari 2012

Gameday SAIK vs DIF

( FOTO: Ola Westberg )
Gameday och idag har Djurgården åkt den långa vägen till Skellefteå. Ett Skellefteå som ligger två i serien på 86 poäng. Djurgården ligger kvar på 11 plats med  65 poäng, men det är bara två poäng upp till Linköping på tionde plats, samt 6 poäng till slutspelsplats. Båda lagen vann sin match i torsdags, Djurgåden mot Växjö med 2-1 och Skellefteå besegrade MODO med 4-3 där Modo gjorde en jätte upphämtning på slutet. Lagen har möts fyra gånger denna säsong och tyvärr så har Skellefteå ett övertag med 3-1 i matcher och vi vill inte påminnas om matchen i Skellefteå  den 10/12 som slutade med hela 8-1. Men tittar vi tillbaka till 1985 så har Djurgården den största segern lagen emellan då man besegrade Skellefteå med hela 11-0.

Det är en tuff match idag och Djurgården måste spela en första period i hela matchen för att ta tre pinnar idag. Jag har sagt det förut och säger det igen, Djurgården måste börja spela hockey i 60 minuter. Troligtvis är det ett annat Djurgården vi får se idag, vinsten i Torsdags har säkert fått spelarna i Djurgården att få känna sig som vinnare igen, att dom kan, att spänningarna släppt lite och att man vågar. Serien är så pass jämn att alla lag kan besegra alla och varje match är en ny match. Så full fart Djurgården så går det vägen idag.

Alla lagen som krigar om kvalserien, ingemansland och sista slutspelsplatsen har tuffa matcher idag. HV71-Modo där HV71 vinner. Växjö-Brynäs får Brynäs som vinnare. Linköping-Frölunda slutar med Frölunda seger. Slår detta in har Djurgården ett grymt läge att rycka på tisdag hemma på Hovet mot Linköping.


Red: Tomas Sangheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar