fredag 17 februari 2012

Motivation

Det känns som det saknas något hos spelarna i Djurgården, inställning och motivation. Inte med vilja utan som en följd av dåligt självförtroende.

Vad är motivation: Motivation är att man känner att de du gör är meningsfullt.

Man kan dela in motivation i två delar den yttre och den inre motivationen.

Yttre motivation: Styrs av belöningar och bestraffningar och är prestationsbaserat. (detta är den vanligaste men den minst effektiva.)

Inre motivation: styrs av Grundvärderingar, självkänsla och mål/framtidsvisioner. (här är nyckel till framgång)

Det man ska tänka på när man jobbar med motivationsarbete är att man kan aldrig ta för givet vad som motiverar en annan person. Vi har olika värderingar,normer och visioner och för att lyckas i ett team måste du locka fram motivation enskilt för varje individ.

 Alla har samma förutsättningar i ett lag, samma utrustning, samma is, samma coach, lika mycket träningstid. Ändå blir prestationen olika. Varför? jo, för vi ser på uppgiften på olika sätt för att vi tillhör olika motivationsgrupper. Vi har olika värderingar i det vi gör, vår självkänsla är olika för det vi gör och vi har olika visioner med det vi gör.

Som coach är detta ett jätte jobb men gör du dit motivationsarbete rätt med varje individ enskilt i centrum så får du ett team som för er framåt med rätt inställning och motivation för det ni ska lyckas med.

Spelarna i Djurgården måste hitta sina grundvärderingar sin självkänsla hitta visionen med varför dom en gång i tiden börja med hockey, glädjen med att spela hockey. Insynen med vad är det värsta med att misslyckas.

Jag jobbar dagligen med att coacha och jag måste se varje enskild medarbetare jag har som den unika medspelare han är för att få honom att känna tro och glädje i det han ska prestera.

Djurgården har på pappret enorm duktiga spelare, men ingen tycks ha hittat sin roll. Men det går att ändra på.

"Att tro vad som motiverar dina medarbetare är som att köra bil och vara blind, det kan gå men troligtvis inte."

Vi ger inte upp. För alltid DIF.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar