fredag 3 februari 2012

Fredag, dagen efter

Fredag och äntligen helg. Det var ingen rolig tillställning igår på hovet. Att HV71 skulle vinna var väl ingen överraskning eftersom DIF ställde upp med ett sargat lag och många spelare borta. Man ser på spelet att man mentalt har förlorat spelet. Deras största fiender just nu är deras mentala inställning, oviljan att inte vilja avgöra att inte våga göra det avslutande skottet på mål, rädslan att misslyckas, den var påtaglig. I powerplay så fanns det ingen som tog tag i spelet utan man slog ifrån sig pucken till en annan spelare så fort det bara gick, ingen sköt mot mål, och i de få fall man gjorde det så var det en lätt match för Daniel Larsson i HV kassen. Det fanns vissa stunder då spelet fungera riktigt bra som i slutet av andra då DIF tryckte på rejält och man lyckades äntligen näta och efter målet så behöll man trycket i anfallszon och det var firman Kempe, Eriksson och Eklund som hela tiden skapa trycket.

HV71 imponerade inte igår rent spelmässigt, den stora skillnaden var att HV hade ett tryckt försvarsspel med trygga stora backar som spelade säkert och enkelt, medans DIF:s backar gjorde på tok för mycket misstag.

Wesslau är som vanligt stabil, men igår gjorde han en tavla som ledde till 0-2 för HV. Att Wesslau ska hålla eller orka hela serien ut och i ett eventuellt slutspel eller i värsta fall kvalspel är ett under.
Nä nu blir det fredagsmys med familjen i ett härligt snöigt Liljeholmen och imorgon hägrar pulkbacken med dottern för att sedan bege sig till Hovet, det ska tydligen bli fullsatt imorgon och jag hoppas på en bra stämning där vi hjälps åt att lyfta vårt kära DIF.

Härligt snöigt Liljeholmen, mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar