torsdag 28 mars 2013

Tack för den här tiden Tim Eriksson


Idag gick Challe Berglund ut med ett status i laget där han bekräfta att det tekniskt duktiga liraren Tim Eriksson inte blir kvar i Djurgårdens trupp nästa säsong, synd tycker jag.

Det finns ingen spelare i hela hockeyallsvenskan som är lika duktit individuellt som Tim Eriksson. Tim som hunnit bli 31 år började sin hockeybana i Södertälje där han även spelade tv pucken för södermaland. Men hans stora genombott fick Tim i Bajen där han fostrades i Stormens skola precis som en annan skicklig lirare nämligen Robin Figren. Skridskor och teknik var Stormens varumärke.

Tim som var en grymt duktig junior har spelat både WJC-18 och WJC-20 och kom till Elitserien säsongen 2002/2003. Det var Linköping som lyfte upp den skickliga Tim till Elitserien en klubb som Tim spelade i ända till säsongen 2007/2008 då han kom till Djurgården. Det blev 5 säsonger i vårt kära Djurgården och Tim har varit en spelare som alltid gör det han ska göra, en spelare som ingen back gillar att möta eller som Djurgårdsbacken Erik Gustavsson kommentar om Tim:

"Tim är riktigt bra, svår att ta för oss backar."

Jag blev riktigt glad inför denna säsong när Djurgården förlängde med Tim och trodde att Hockeyallsvenskan skulle passa Tim som handen i Handsken. Tim har inte riktigt kommit upp på den nivån där han kan vara. Ibland har han glimrat till och man har fått se lite av den gamla Tim som vi Djurgårdare vant oss vid, men allt för ofta så har han varit alldeles för anonym.

Det lutar åt att Tim nu lägger skridskorna på hyllan, men jag lyfter på hatten för vår Tim och tackar han för allt han gjort för Djurgården och vi kommer aldrig glömma hans härliga solo mål borta mot Färjestad förra säsongen. Tack Tim!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar