torsdag 28 mars 2013

Kan Landeskog vara klar för VM spel i Globen?


Colorados unga Svenska lagkapten Gabriell Landeskog stod för ett av målen i nattens möte med Calgary Flames. Tyvär så räkte inte det, Colorado förlorade med 4-3 och laget ligger nu hopplöst sist i Eastern Conference med 10 poäng upp till slutspelsstrecket.

Detta innebär att Landeskog skulle i praktiken vara klar för spel i Tre kronor i hemma VM på Globen i Maj, om han vill och kan. Han har öppnat upp ett intresse för att spela ett VM på hemma plan så viljan finns där. Frågan är nog bara om han får och om han är hel. En puck som också väger tungt är nog vilka andra spelare som sluter upp för vårat kära Tre Kronor. Dålig uppslutning fårn övriga NHL svenskar gör nog att Landeskog står över VM spel.

En annan Djurågrdssvensk som kan bli aktuell för VM spel är Patrick Hörnqvist en spelare som Landeskog fick spela ihop med i Djurgården under lock outen. Hörnqvist har sagt att han verkligen vill spela VM och revanschera sig från förra årets fiasko. Nu ligger Hörnqvist Nasville precis på gärnsen till slutspel endast 2 poäng från säker mark så Hörnqvist är ett mer osäkert kort.

Man vill ju inte hoppas att dom missar slutspelet, men lite skönt vore det att få hem dessa herrar till VM festen på Globen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar