måndag 4 mars 2013

Är det ok med strypgrepp?

Dagens utslag i Diciplinnämnden får många i hockey Sverige, nja kanske inte i Leksand, men vi övriga att höja på ögonbrynen. Det handlar inte om att försvara Kalus tackling utan hur man tolkar olika handlingar.

I Kalus fall så blir han avstängd 4 matcher för tackling mot Huvudet i matchen mot Karlskorna den 28/2. Självklart så ska tacklíngar mot huvudet i någon form bestraffas, inget konstigt med det. Men det är Ishockey vi spelar och en av tjusningarna i Hockey är just tacklingarna. Vi älskar när det smäller och hela sargen darrar av en perfekt tackling. Tar vi bort tacklingarna dör sporten. Men självfallet ska det vara rätt tacklingar och här ligger det ett ansvar i att utbilda hur man tacklar och tar emot en tackling.

Men nu kommer det konstiga. Strypgrepp, vart hör det hemma? Alltså bara handlingen att ta till strypgrepp. Det spelar ingen roll vart, om det är på isen, hemma eller på jobbet. Ingen normal funtat människa tar strypgrepp på en medmänniska. Det är inte en sund inställning. En sådan handling måste bestraffas med det hårdaste straff som finns. För här finns en tydlig handlig att med flit vilja skada någon och det allvarligt. I min värld är det helt omöjligt att en sådan handling ska bedömas lindrigare än Kalus tackling. "SKÄMS" diciplinnämnden. Det luktar fuffens i långa vägar och förtroendet för diciplinnämnden? Ett gäng inkompetenta pappersvändare utan känsla för rätt eller fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar