onsdag 6 mars 2013

Djurgården har det i egna händer.

Det var inget skönspel som gav Djurgården 2 poäng igår. En första period som fick oss Djurgårdare att tappa andan och nästan ge upp drömmen om en kvalserie gjorde att två poäng igår känndes som en trea.

Nu leder Djurgården play off serien, visst det är bara en omgång spelad, men nu har man det hela i egna händer. Spelar man på topp och ser till att vinna dom matcher som återstår så är det klart. Men nu vet vi också att det är 5 matcher kvar och att begära att laget ska vinna alla fem är nog på toppen av man kan begära, speciellt med den ojämna nivå laget vissat upp hittils.

Det var återigen individuella misstag igår som gjorde att det blev en rysare. Det ser oroligt ut i spelet mellan bakckarna. Backar som åker ihop med varandra, passar som inte går fram samt på tok för mycket förlorade puckar på egen blå. Detta håller inte. Är det så att man inte känner sig säkra i sina possitioner så måste man spela ett enklare spel, ett spel där man kan säkra att det inte blir några misstag och ett spel som man klarar av. Så 4-3 segern igår på straffar känndes verkligen som en trea.

Idag är det ny match, hemma på hovet, ett hovet som kommer bli långt ifrån fullsatt. Har man tur så kanske det kan bli uppåt 5000 på läktarn ikväll. Kom igen, i ett sånt viktigt skede Djurgården befinner sig i så måste vi fans visa vårt stöd. Så jag hoppas verkligen att på fredag hemma mot Karlskoga ska det vara ett välfyllt hovet som hjälper våra krigare på isen. Ikväll är det Oskarshamn som står för motståndet. Ett Oskarsmhamn som ordagrant körde över Karlskoga igår på hemma is med hela 7-4, se där ja. Räkna med ett supertaggat Oskarshamn med förra Djurgårdsmålvkaten Stefan Riderwall i kassen. Oskarshamn har fått mersmak och är på allvar med i fighten om den sista kvalplatsen.

Djurgården har 3-1 i matcher mot Oskarshamn och ska om allt går enligt planerna vara det lag som tar 3 poängaren ikväll. Men allt kan hända och Djurgården måste visa upp ett klart bättre spel än sist mot Örebro för vara säkra på att gå vinnande ur denna batalj som gäller så mycket.

Vi syns på Hovet ikväll, Kämpa DIF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar