söndag 10 mars 2013

Challes stora nöt: Lagbygge 2013/2014

Man ska alltid hålla fanan högt och det har Djurgården gjort. Man har gått in 100% med ambitionen att komma tillbaka till elitserien direkt efter det man rasa ur förra säsongen.

Men nu är verkligheten här och som det ser ut just nu så blir det en säsong till i Hockeyallsvenskan. Självklart har jag hoppet och håller tummarna för att resultatet i det två återstående matcherna ska gå Djurgårdens väg samt att man vinner sina egna två som är kvar. Det är en lång väg men hoppet finns alltid. Men samtidigt som laget slåss för sin kvalbilljet så börjar det stora jobbet för sir Charles. Med vilket lag ska Djurgården ta sig tillbaka säsongen 2013/2014. Att laget kommer se ut som i år är bara att glömma. Djurgården har haft seriens näst högsta spelarbudget. Nästa år kommer det bli en rejäl sänkning i den budgeten. Sponsorerna har denna säsong gått in med i stort sett samma peng som man gjorde när laget låg i Elitserien i kampen att i år direkt komma tillbaka. Men ett år till i Hockeyallsvenskan kan bli svårt för Djurgården att få in samma summa pengar som i år. Jag hoppas jag har fel.

Att spelare kommer att lämna laget är inte ett kanske utan ett faktum. Till 99,99% är det klart att Erik "Erkan" Gustavsson lämnar Djurgården efter avslutad säsong. Det ryktas även om att spelare som Åberg, poäng bäst i laget, Wennberg och Arnesson är aktuella för andra klubbar. Ingen konstigt med det, unga lovande spelare som vill koma vidare in sin karriär. Possitivt är att poängkungen Sörenssen är klar även för nästa säsong, Chet har ett 1+1 kontrakt och har vi tur så har vi även kvar honom. Men sen är det många frågetecken kring spelare som Linkan, Fimpen, Ottosson. Orkar dom, har dom motivationen att göra ett nytt försök att föra klubben i deras hjärtan tillbaka till finrummet. Jag hoppas verkligen på Otto som haft en grym säsong. Fimpen gör det gärna om han är hel, han har haft problem denna säsongen med sin nacke. Linkan, detta spelgeni som kan slå passningar som ingen annan, har han motivationen att fortsätta?

Ett annat stort frågetecken för mig är krigaren nr 1 Jimmie Ölvestad. Vad kommer Jimmie att göra. Han är endast 33 år har många år kvar som hockeyspelare på högnivå och han är en spelare som vilken klubb i elitserien som helst skulle säga ja tack till. Hur väljer Jimmie? Jimmie är Djurgården.
Att se ett Djurgården på Hovet utan Jimmie är som att äta skinksmörgås utan skinka. Vi går in i en tid nu som verkligen gör silly season valuta för namnet. Det har redan börjat och det kommer cirkulera rykten om spelare som går och spelare som kan vara aktuella. Andra lag har redan börjat annonsera för spelare som förlängt eller nyförvärv. Det blir heta veckor nu framöver. But i like it.....

Som supporter så kan vi alltid dra vårt strå till stacken. Vi kan alltid vara med och påverka ekonomin för vår klubb. Djurgården har i år haft ett publiksnitt över 6000/macth, grymt bra och bäst i hockeyallsvenskan. Det bästa vi kan göra nästa säsong är att forsätta köpa säsongskort, biljetter och komma till hovet och lyfta fram vårt Djurgården. För ni supporters är en stor del av kulturen och glädjen med att gå och se Djurgården spela hockey.

"Men som sagt det finns fortfarande en chans och hoppet är det sista som överger oss, så nu håller vi tummarna att resultatet går vår väg på måndag så det blir en direkt avgörande match på hovet på onsdag där jag räknar med stor uppbackning från alla Djurgårdare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar