tisdag 5 mars 2013

Nu är det allvar Djurgården. Gameday Örebro vs DIF


Huuu, ikväll dra det igång. Play Off för kval till Elitserien. Om ingen har fattat hur enormt viktigt det är med vinst ikväll så gör det NU!. Vinst ikväll innebär inte bara 3 sköna poäng utan det är alltid skönt och få börja en kvalserie med vinst för självförtroendets skull.

Inför dagens första omgång i Play Off så ser det ut enligt följande:
  1. Karlskoga            4 P
  2. Djurgården          3 P
  3. Örebro                 2 P
  4. Oskarshamn        1 p
Spelschemat är tight med 4 matcher på mindre än 1 vecka. Så det handlar inte bara om vem som är spelmässigt bäst utan vem har orken att fokusera 100% i varje match under ett sånt pressat spelschema. Små induvidella misstag kan bli skillnaden mellan att ha spelat klart eller spela ett kval till elitserien. Små misstag som vi tyvärr har sett för mycket av i Djurgården speciellt då på backlinjen. Nu är det skärpning, nu måste man gå all in från alla, ge 100% i varje situation inte glida på en skridsko och framför allt laget framför jaget.

Kvällens motståndare Örebro kommer med en vinst från sist lagen möttes men Djurgården har favör i inbördes möten denna säsongen, 3-1 till Stockholmarna. Örebro var precis som Djurgården tippat att ta en av direktplatserna till kvalet inför årets hockeyallsvenska. Men det har inte gått som laget hoppats utan man slutar sexa. I det här läget vi är nu i så känns det som att matchbilden är klar. Ett tight försvar från Örebro, alla man hem och sen snabba spelvändningar och kontringar. Ett spel som Djurgården haft svårt att bemästra under säsongen. Örebro har ett bra lag med Conny Strömberg i spetsen och tillsammans med brunkern Emil Kåberg så är laget alltid farligt i sina anfall.

I Djurgården så saknas lagets nya publikfavorit Kalus som är tillbaka i matchen hemma på fredag mot Karlskoga. Både Johner och Gustavsson ska vara tillbaka ikvällens match. Att Djurgården har seriens bästa anfalls besättningar är det inget tvivel om. Problemet är bara att laget man mött har varit så tighta hemmåt så man har haft svårt att komma in på mål och skappat chanser. Man har lätt hamnat ute i sarghörnen där man grötat omkring innan det rinner ut i inget alls. Men när Djurgården får spela sitt spel och åka sönder motståndarna, när man splittrar upp deras tighta boxar, ja då är det ingen som slår Djurgården vilket visat sig i utklassningar båda av Karlskoga och Leksand med flera.

Som sagt, ikväll drar det igång och vem kan missa dessa drabbningar som nu ska stunda, inte jag. Det är flera timmar kvar till match och mina naglar är redan obefintliga. Hjääälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar