söndag 24 mars 2013

Nu längtar jag till Hockey VM


Även min hockeytokiga dotter längtar till Hockeyfesten på Globen


Drygt en månad kvar till Hockey VM. Ovissheten hur många och vilka NHL svenskar som kan vara aktuella är total och i dags läget så är det fem spelare som är klara för VM spel. Staffan Kronwall, Fredrik Pettersson, Niklas Persson, Martin Thörnberg och Joel Lundqvist. Alltså bara en spelare än så länge från våran egna Elitserie.

Förra årets VM blev ett Fiasko för det Svenska Hockeyförbundet. I år har dom gjort om försäljningen av biljetterna och man behöver inte köpa olika paket och det finns billigare biljetter med då sämre sikt att köpa till ett överkomligt pris. Men det är bara till Sveriges matcher som man sålt biljetter. Till de övriga matcherna så kommer det vara folk tomt på läktarna och frågan är hur kul de är för de övriga nationerna att spela inför publik fattiga läktare. Passa på och se VM på hemmaplan i år för det komma dröja länge innan vi får ett världsmästerskap i Ishockey i Sverige igen.

Även det sportsliga gick inte Sveriges väg föra året. Ett av de bästa Tre Kronor på länge och det blev respass i kvarten mot Tjeckien. Spelare som Zeta, Alfredsson, Kruger, Loui Eriksson, Hörnqvist och Niklas Bäckström m.fl. Ja listan var lång och Tre kronor tillsammans med Ryssland var storfavoriter att spela final. Men så blev det inte. I år ser det annorlunda ut. En kraftigt försenad NHL säsong gör att det är svårt att veta vilka killar som kan vara aktuella. Viljan finns hos många NHL killar att få ta revansch för fiaskot inför hemmapublik på Globen. Viljan finns för många att få spela ett VM på hemmaplan men vilka kan och vilka får. Ser man till hur tabellläget i NHL är just nu så kan spelare som Landeskog, Bäckström, Hörnqvist, Victor Hedman, Backlund, Ekman-Larsson vara ledig för spel i Tre Kronor och har vi tur i oturen så skulle även Lundqvist och Hagelin kunna bli aktuella. Frågan är om dom vill, om dom får och om dom kan. Jag vet att både Landeskog och Hörnqvis vill spela VM i Globen men de övrig är det bara Mårts som har pejl på.  

Jag kommer vara på plats på SamtligaTre Kronor matcher samt hela slutspelet med finalen som höjdpunkt. Så tveka inte att följa mig på twitter @Hockeytsm där det blir rappa kommentarer om matcherna samt som förra året tävlingar inför varje Tre Kronor match. Nu längtar jag, nu vill jag ha hockey fest i Globen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar