måndag 11 mars 2013

Djurgårdens chans till kvalspel

Idag gäller bara en sak. Tre poäng o en jävla massa mål. Play off seriens näst sista omgång och det är borta match i Oskarshamn som gäller för Djurgården. Sist hemma på hovet vann Djurgården med 6-3. Samtidigt så spelar Karlskoga borta mot Örebro, en match som är lika intressant som Djurgårdens.

Det finns fortfarande en chans för Djurgården att ta sig till kvalspel, den hänger mycket på resultatet i den andra matchen där Örebro absolut inte får ta 3 poäng, då är det kört. Just nu ser tabellen enligt följande:

                          M       V           O         F          MS        P
Örebro                4        3           1         0          +7        12
Karlskoga            4        2           0         2         -4         10
Djurgården           4        1           1         2         +2         8
Oskarshamn         4        1           0          3        -5          4


Hur ska då reultaten gå för att Djurgården ska ta den sista kvalplatsen och spela kval till elitserien? Ett kval som börjar borta redan på torsdag mot Timrå.

En väg som Djurgården kan ta till Kvalserien är vinst i dag mot Oskarshamn med till exempel tre mål, samtidigt som Örebro tar två poäng mot Karlskoga. Då har Djurgården allt i egna händer inför sista omgången, då man behöver vinna mot Örebro med två mål. Enda faran i det läget är att Karlskoga inte får vinna allt för stort mot Oskarshamn.

Alternativet är att Karlskoga vinner mot Örebro i dag och att Oskarshamn tar minst två poäng mot Karlskoga i sista omgången. Skulle Oskarshamn till och med knipa alla poäng mot BIK räcker det med fem poäng och en del plusmål för Djurgården.

Kort sagt hoppas vi att de små marginalerna som spökade i de båda matcherna mot Karlskoga och som spökade förra året då DIF var ett hårsmån från att klara sig kvar i Elitserien nu är på vår sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar