fredag 1 mars 2013

Skäms Bibic & Leksand

Leksand är i Centrum igen. Är det inte deras ekonomi med statliga pengar som betalar löner, nedskrivna skulder med 70%, så är det nu spelarna som gör sig gällande.

I gårdagens match mellan Karlskoga och Leksand så hettade det till mellan Leksands Bibic och Karlskogas Daniel Wessner. I tumulten så går linjedomaren in för att bryta och det är då det händer. Bibic tar strypgrepp på linjedomaren, ja ni hörde rätt strypgrepp. Skärpning. Dessutom går Leksandstränaren in efter matchen och står upp för Bibic.

Det kommer resultera i två matchers avstängning för Bibic. I mitt tycke så tycker jag att skicka bort han resten av säsongen. Vi ska värna om det fysiska spelet i hockeyn, det är en del av spelet och den del publiken älskar. Men, en spelare får aldrig ha som avsikt att med flit skada en annan spelare eller med flit sätta honom ur funktion med ett skadande spel. Att ta strypgrepp är i min mening verkligen ett sätt att vilja skada någon på hög nivå. Bara att ta till handlingen att ta strypgrepp borde göra att man inte ska vara bland andra människor alls. Jag hoppas handlingen får ett större efterspel än endast två matchers avstägning, själva handlingen är så pass grov.

Se sportbladets film o artikel här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar