torsdag 26 september 2013

Utvisningarna blev Djurgårdens fall.

Det har aldrig gått, det kommer aldrig  gå och det gick inte i kväll. Man vinner inga matcher i utvisnings båset. Mora vinner dagens match i Mora mot Djurgården i Sudden med 3-2 där både ledningsmålet och segermålet kommer i power play. Detta går inte Djurgården, det är på tok för mycket onödiga utvisningar och det straffar sig.

Orsaken till utvisningarna är Djurgårdens unga och orutinerade backar. I båda fallen då målen kommer så är det backarna som dragit på sig dessa, man kanske inte kan förvänta sig mer, dom är ju trots allt på tillväxt. Men varför inte då ha en tung rutinerad back som man kan spela i viktiga och avgörande situationer. Fortsätter man dra på sig dessa utvisningar så kommer det bli svårt att vinna matcher. Va hände med Printz?

Sen en annan sak jag förvånas över är lagets svårigheter att komma in mål. I första perioden så hade man 72% av puckinnehavet men man lyckades endast få 3 skott på mål, visst ett av dessa mål gick in men tänk då vad det skulle kunna stå om man sköt 8 skott på mål. Man för spelet men hamnar längs sargen och har stora svårigheter att komma in på mål och avslut. Snabba tekniska spelare som är duktiga på att hålla puck men lite för lätta för att ta sig fram och in på mål. Här finns en hel del för Zabel att fila på och något måste göras. För på fem matcher så har laget endast tagit en 3 poängare. Så tyvärr, Djurgården har gått från att vara ett tippat topp lag i Allsvenskan till att vara ett mediokert allsvenskt lag. Men allt går förändra och det är långt kvar, men gör förändringen nu.

Aktuell tabell Hockeyallsvenskan.

#
Lag
GP
GD
P
1
Karlskrona HK
6
20
15
2
VIK Västerås HK
6
10
15
3
BIK Karlskoga
6
4
12
4
Mora IK
6
6
10
5
IF Malmö Redhawks
5
0
9
6
Södertälje SK
6
-2
9
7
Asplöven HC
6
-3
9
8
IK Oskarshamn
6
-9
9
9
Djurgårdens IF
5
2
7
10
Timrå IK
5
-3
7
11
IF Troja/Ljungby
6
-7
7
12
IF Björklöven
5
-2
5
13
Rögle BK
6
-5
3
14
Almtuna IS


1 kommentar:

  1. Håller med att något måste göras nu. Håller Zabel för att vara huvudtränare? Ser tyvärr samma tendens som förra året. Han tycker att vi gör en bra match igen, men förlorar och topplagen drar sakta men säkert ifrån i toppen. Man får inte vara nöjd när man inte vinner. Var är vinnarskallen? Tycker inte han lyckas få ut max av spelarna. Kanske DIF skulle behöva en mer erfaren tränare. Nu har vi bara spelat 5 matcher, men dock bara tagit 1st 3-poängare. Får inte bli som förra året, för vi kommer aldrig att hinna ikapp toppen om inte vi är med från början. Det är en tuff och lång serie som kan bli väldigt jobbig om man inte hakar på toppen och börjar vinna nu. Säcken eller Lill-Kenta med lite rutin kanske skulle behövas.

    SvaraRadera