lördag 7 september 2013

DIFhockey imponerar, vidare till Slutspel i European Trophy.

Efter gårdagens förlust uppe Gävle så var det dags för returen på Hovet. Till skillnad från igår så såg det mycket mer samlat ut från start. De där misstagen som gjorde att vi låg under med 2-0 efter bara ett par minuter sundes inte till på hovet i början.

Första perioden bjöd på uppoffrande spel där inget av lagen egentligen tog kommandot riktigt, men efter en period som slutade 0-0 så kom Djurgården in och tryckte på mer och mer i början på andra där Guter lyckas göra 1-0 i 5 mot 3, vilket gjorde att man hade chansen på ytligare ett mål, nu 5 mot 4.

Fram till 1-0 så hade Djurgården ett litet övertag. Men när Brynäs blev fulltaliga efter 5 mot 4 som följde efter målet, så kom Brynässpelaren ut från utvisnigsbåset, fick pucken och skapade ett 2 mot 1 läge som de kunde göra 1-1 på. När man dom dessutom kort där efter gör 1-2, efter en upprullning som hade fått Sovjet att häpna, så kroknar man lite.

Andra perioden var Brynäs period där de hade mycket puck och där Djurgården gjorde de där misstagen som vi såg i första perioden igår. Brynäs vinner perioden med rättvisa 2-1. Det var länge sedan vi såg ett Djurgården klara av en andra period, känslan är att om vi ska ta oss upp till SHL i år så behöver laget jobba oerhört hårt i andra perioderna och inte släppa in lagen i matchen. Man måste spela hela matchen, dvs 60 min.

Brynäs drog på sig en tvåa i slutet på andra som Sörensen utnyttjade efter pausvilan vilket betydde 2-2. Nu såg spelet ut som i första perioden igen och Brynäs hade stundtals svårt att hänga med när speciellt Guter och Saviano drog upp tempot när de kom in i anfallszon. 2-2 betydde att Djurgården var klara för slutspel i årets European trophy. Med halva sista perioden kvar så skapar ändå Brynäs några chanser tillsatt göra 2-3 men då kliver Ljung fram och sänker Brynäs med sitt 3-2 mål. Brynäs hämtar sig aldrig efter den smällen men försöker att i alla fall. Tränaren tar time out och plockar Honken med 4 minuter kvar, det hjälper inte, utan Djurgården kan göra två mål i öppen kasse och skickar Brynäs ur turneringen.

Känslan efter matchen är att båda matcherna denna helgen är två riktigt stora steg framåt om man jämför med spelet från förra året. Laget känns mer som ett lag och man jobbar för varandra i stället för sig själva. Att Challe även har hittat spelare som gör att alla fyra kedjorna känns jämnbra och att ingen spelare är den där stjärnspelaren som alla litar på ska avgöra känns riktigt tryggt. Får sticka ut näsan och säga att Sörensen kommer få sitt stora genombrott i år.. Efter det han har visat under försäsongen så kan man väll inte tvivla?
Text: Jimmie Österberg Jephson