fredag 20 september 2013

Matchfakta Västerås vs Djurgården

Det är det ett faktum. Säsongen första förlust och man blev Nollade. Djurgården som utklassade Oskarshamn i onsdags blev ikväll nollade av ett väntat topp lag, Västerås, med 2-0 på bortaplan i Västerås. Stockholmarna vinner skotten med 30-22 och man tycker att man gör en bra match trots förlust. Sluta nu.....va är det här. Västerås kommer bli en av Djurgårdens värsta fiender för kvalplats, kanske det lag som spelar ur Djurgården från ett kval, ja vem vet. Man måste vinna dom viktiga matcherna att inte göra ett enda mål på sin huvud konkurrent på 30 skott är inte bra. Visst nu storspelade Fransson i Västerås målet och Gurkstadens nordamerikaner levererar på ett förtjänstväl sätt. Men det visste man ju om. Man visste att Fransson är bra och att Nordamerikanerna är grymma, då måsteman hitta ett sätt för backarna att ta bort Amerikanarna på samt spela bort Fransson, vad är han svaga punkter och spela på dom. För gör man inte det så vinner man inte mot Västerås och de viktiga matcherna.

Nu är det ingen fara på taket. Dom flesta lagen i Hockeyallsvenskan har en match mer spelade än Djurgården och alla lag utan Karlskrona som ångar på i serien har tagit en förlust. Tuffare för Ängleholmslaget Rögle, en annan tippad toppkandidat, jumbo i serien och det enda laget med noll poäng.

Det är långt kvar och det komma hända mycket i serien. Men vad jag vill stärka är inställningen, att inte förlora de viktiga matcherna och tycka man gör en bra match. Här ska det vara vinnarskallar rakt igenom. Visst kan man teoretiskt sätt göra en bra bra match, men man har förlorat tre viktiga poäng och det är inte OK.

Aktuell tabell Hockeyallsvenskan

#
Lag
GP
GD
P
1
Karlskrona HK
4
17
12
2
VIK Västerås HK
4
6
9
3
BIK Karlskoga
3
4
6
4
IF Malmö Redhawks
3
3
6
5
Timrå IK
3
0
6
6
Asplöven HC
4
-1
6
7
IK Oskarshamn
4
-6
6
8
Mora IK
3
4
5
9
Djurgårdens IF
3
4
5
10
IF Björklöven
4
1
5
11
Södertälje SK
3
-4
4
12
IF Troja/Ljungby
5
-10
4
13
Almtuna IS
4
-11
1
14
Rögle BK
3
-7
0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar