torsdag 12 september 2013

PUH, det där var nära DIFhockey!

Det börja så bra, nästan fullsatt Hovet, grym stämning och den härliga hyllningen av Jimmie Övestad.  Men festen höll på att komma av sig. 2-0 ledning till Troja efter två perioder och Djurgårdsspelare som inte var me på isen utan mer under isen.

Det blev lite så jag var rädd för att det skulle bli. Det unga laget Djurgården var tagna av stundens allvar och hade svårt att hantera pressen och trycket hemma på hovet. Den unga backlinjen spelade darrigt och båda målen från motståndaren kom från bjudningar av Djurgårdsbackar som gick bort sig i sin egna zon. Det var darrigt, passarna satt inte som dom skulle och benen hos Djurgårdsspelarna kändes tunga. Men något dom visa i tidigare matcher är att laget ger inte upp och så väl i denna match. Genom ett tidigt reduceringsmål av Nisse Andersson i Tredje perioden till 1-2 så lossna det för Djurgården. Man tog över spelet och när man i matchens mest omdiskuterade situation fick en kvittering så blev det mer och mer tryck i Trojas zon. Matchen går till Sudden där Ahlén kan avgöra och man räddar festen på Hovet.

Kvitterrinsmålet kommer det bli mycke snack och skriverier om. I tumulten framför Trojamålet så får Johner in pucken och alla tror att det är mål men domaren väljer att ringa på målet. Alla ser tydligt på reprisen att pucken går via skridskor till Johners klubban och i mål. Domaren dömer först bort målet för spark för att efter vilda protester från ledare och spelare i Djurgården granska videon igen, erkänna sitt misstag och döma mål. Skandal. Nu ska man veta att huvuddomaren ser inte filmen själv utan tar beslut efter det han får kommunicerat i sina hörlurar från videodomaren så hela skulden ska nog inte läggas hos han som blåser i pipan. Men det är inte bra att sådana misstag sker på denna nivå.

Jag skulle verkligen vilja att man jobbar på att få in Printz i backlinjen. Djurgårdens unga backlinje är duktiga men dom väger lite för lätt och saknar rutin vilket verkligen märktes ikväll. Dom är för tama i det fysiska spelet och gör en del enkla misstag. Så en tung rutinerad back som Printz skulle verkligen behövas speciellt i de täta matcher som kommer framöver som inte tillåter de enkla misstagen.

Nu kan ni andas ut Djurgården. Nu är premiären över och nu kan ni fokusera på det ni ska. Grattis till 2 pinnar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar