onsdag 18 september 2013

Djurgårdens show och Rögle i botten.

Idag gick allt Djurgårdens väg, man gjorde mål i PP man gjorde mål i BP, två stycken, ja man gjorde mål i alla spel former idag. Djurgården gjorde en bra match förutom andra perioden som bokstavligen var skit tråkig. Djurgården ledde med 3-0 efter första perioden vilket gjorde att deras spel i andra perioden var uddlöst samtidigt som kvällens motståndare, Oskarshamn, spela upp sig. Gästerna reducera till 1-3 och det kändes som det skulle bli match igen. Men med dryga minuten kvar så gör Djurgården ett mycket psykologiskt mål fram till 4-1 i PP och det kändes som luften gick ur Oskarshamn.

Djurgården spelade stundtals mycket bra försvarsspel man klara en BP i 5 mot 3 i två minuter och i tredje perioden gör dessutom 2 mål i ett och samma BP. Slutresultatet stannar vid 7-2, klart rättvist , matchens lirare blir Johan Mattson som spelade tryckt i Djurgårdskassen och båda målvakterna i Stockholmslaget har visat upp stabilt spel. Det är något positivt över årets Djurgården och det kommer bli en rolig hockeysäsong, det enda som var en besvikelse var dagens publiksiffran, strax över 5000 personer på Hovet ikväll, bättre kan vi.

Den andra stor favoriten till att ligga i topp i årets Hockeyallsvenska, Rögle, har stora problem. Idag kom lagets tredje raka förlust när man förlora hemma mot Troja med 3-1. Ängelholms laget har lite att bita i. Några som däremot visar kanon form är Karlskrona som tog son tredje raka seger utan att släppa in ett enda mål när man slår SSK hemma med hela 4-0. Laget har nu 14-0 i målskillnad på tre matcher imponerande. Även en annan tung favorit förlora idag, Västerås, som förlorade borta i Umeå mot Björklöven med 3-1. I övriga matcher så vinner Asplöven hemma mot Malmö med 5-3 och även hemmaseger för Karlskoga med 5-2 över Almtuna. Det kommer bli en jämn serie i år och jag har bara två klara lag till kval men det återkommer jag om.