lördag 14 september 2013

Det här är SHL 2013/2014


Nya streck, nya speldagar och ett helt nytt namn. I dag släpps pucken i SHL. Elitserien är historia. Nu skrivs ett nytt kapitel.
Svenska Hockeyligan, SHL, är namnet på den högsta serien i ishockey och i eftermiddag är det säsongspremiär. Namnet är inte det enda nya, även de sportsliga förutsättningarna har förändrats.
Tidigare har säsongen för de lag som har kommit nia och tia i tabellen tagit slut abrupt efter de 55 grundomgångarna – något som inte minst har inneburit rejäla inkomstbortfall för de berörda klubbarna.


Men från och med den här säsongen får de här lagen ytterligare en chans att ta sig till slutspelet.
Enligt de nya reglerna är det bara lag ett till och med sex i tabellen som är garanterade en plats i slutspelet. Inte som tidigare ettan till och med åttan.
I vår gör i stället lag sju till och med tio upp om de två resterande slutspelsplatserna, lag sju möter lag tio och lag åtta möter lag nio i bäst av tre matcher. Något som döpts till play in.
Segrarna är klara för slutspel.
Också förutsättningarna i slutspelet har förändrats inför den här säsongen. Tidigare har de högst placerade lagen kunnat välja motståndare, men nu är valen borttagna. Seriesegrarna möter de lägst placerade laget och så vidare.
(Källa: DN.se)

Och hur går det?

Ja ska man tro experterna så kommer finalen spelas mellan Skeleffteå och Luleå där Skellefteå tar sitt andra raka guld, jag säger bara att det kan lika bra bli Färjestad och Linköping i en SHLFinal. I botten kommer Kvalplatserna stå mellan Örebro, Leksand och AIK och jag tror även i år har de två lagen från Hockeyallsvenskan chansen att gå upp för det är ingen skillnad i kvalitén på lagen i botten av SHL och lagen i toppen av Hockeyallsvenskan. Men men allt är spekulationer och tur är väl det.

Nu kör vi....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar