söndag 5 maj 2013

Vinst för Tre Kronor och träff med Lidas, en bra dag igår.


Igår fick Lidas äran att träffa mig....;)

Inget jobb på Globen igår då Skoda hade Konferens och prisutdelningen för prestationer under 2012. Det visade sig att gårdagen skulle bli en bra dag. Först vinner jag personligen priset för bästa Skodaevent 2012 och får ta emot priset av självaste Niklas "Lidas" Lidström, grymt stort, sen får man vara på plats i ett fullsatt Globen och se Tre Kronor vinna över Tjeckien. Kort sagt en rätt ok dag igår.

När det gäller Tre Kronors match så var det ett klart bättre spel från kronorna igår än senast mot Schweiz. Högre  tempo, mer fysiskt spel och klart bättre försvarsspel. Man hade bytt ut Markström i målet och spelade igår med Enroth som gav ett betydligt mer kontrollerat intryck med ett lugnt och stabilt spel. Men det finns en hel del kvar att göra. Svenskarnas PP är på tok ineffektivt, inga mål i PP  och det går inte att ha det så. I täta matcher som mot Canada och i ett eventuellt slutspel så måste man ta vara på sina unika chanser, PP spelet måste bli bättre. Skärpan i passningsspelet är inte heller bra. Det är för många puckar som inte hittar fram samt att det är dåliga passningsmottagningar. Backarna tappade ut för många puckar igår från anfallszon detta håller inte heller.

Igår var Svenskarna det bättre laget och man bjöd stundtals på riktigt underhållande hockey, man hade bud på flera mål men man slarvar för mycket i avsluten. Kan Tre Kronor få ordning på PP och sluta slarva med passningarna och i avsluten så kan det här bli riktigt kul. Att killarna var glada över segern igår gick inte ta miste på och laget får nu lite andrum. Idag är laget spellediga men på Måndag smäller det igen och då är det Vitryssland som står för motståndet, ett Vitryssland som idag slog Slovenien i en tät match med 4-3. Här finns det inga utrymmen för underskattning utan Tre Kronor måste ut och ge 100% i varje situation. Gör man det så ska inte Vitryssland kunna rå på våra Kronor.

Bra mes folk igår på VM området och återigen en fullsatt Globen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar