onsdag 29 maj 2013

Stockholm ett Hockeymecka?

Äntligen, Hovet ska rustas upp. Stockholm ska äntligen få en hockeyborg värt sitt namn och förhoppningsvis göra det attraktivt för Stockholmarna att gå på hockey. Men är det hela verkligheten? Nja.

Nu ska hockeyn i Stockholm få en ny kostym. Men kan Stockholmshockeyn bära den kostymen. Det är inte bara utsidan som räknas. Det måste finnas något inuti som man kan stå för. Ett nytt Hovet är ett måste men det måste stå för något som är ärligt och redigt.

Visst är det bra för våra toppklubbar som Djurgården och AIK att kunna få chansen att driva in flera aktiviteter och större sponsorer vilket verkligen behövs. Ett Djurgården i Hockeyallsvenskan och ett AIK som troligtvis kommer spela kval nästa säsong som det ser ut på pappret just nu. Så detta var ett måste för storklubbarnas överlevnad. Självklart undrar man till vilken kostnad. Vad blir nya pengen för klubbarna att betala för att spela på ett toppenfräscht Hovet? Det återstår och se.

Men när man nu ska sy en ny slimmad kostym i Stockholm så är det dags för Stockholms-ishockeyförbund att gå på gym för att komma i den nya dressen. För hockeyns värsta fiender i Stockholm är dess rykte. Ett rykte som inte lär bli bättre med ett nytt Hovet. Så passa på nu. Gör hockeyn i Stockholm attraktiv igen. Få våra ungdomar att vilja börja spela hockey igen. Få våra ungdomar tycka det är kul att spela hockey länge och på den nivån man själv klarar av. Skapa vettiga värderingar som hockeyn kan stå för. Värderingar som går som en röd tråd genom ungdomsåren via juniorer, hockeygymnasium och en vacker dag till ett nytt fräscht Hovet. Vi ska i Stockholm kunna behålla våra ungdomar och juniorer samt fostra egna Stockholmsstjärnor som är stolta att spela hockey i Stockholm. Vi ska ha kunskapen att ta hand om toppen samt bevara bredden och allt med bra samt vettiga värderingar. Det ska finnas en klar grund i hur. Våra ledare ska utbildas för att kunna utbilda, inte bara tränarna utan alla ledare. Man ska ha rätt person för att utbilda på rätt nivå. För det krävs olika ledare för att utbilda bredd och topp. 

Gör man rätt så ska Stockholm lätt kunna föda två Elitserielag, två Allsvenska lag och en rad topplag i div 1. Men för att kunna göra det måste vi få in fler ungdomar att vilja börja spela hockey. Stockholmshockeyn ska stå för något positivt och Stockholm ska utan problem kunna vara ledande i landet att utbilda unga Hockeyspelare. Så när man nu ska göra en snygg kostym så se nu till att passa in i den.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar