måndag 13 maj 2013

Fimpen lägger skridskorna på hyllan, du kommer bli saknad.



Vad ska man säga, det vi alla anade skulle ske men hoppades på att det inte skull bli verkligehet har nu hänt. Djurgårdens Christian "Fimpen" Eklund slutar med hockey på elitnivå och kommer inte finnas med i Djurgårdens trupp nästa säsong.

Ett Djurgården utan Fimpen känns lika troligt som fred i mellanöstern. Att denna retsticka, Järnkamin och otroligt duktiga hockeyspelare inte finns med nästa säsong blir ett tungt avbräck för Djurgårdspubliken. Är det någon som alltid bjudit på sig själv och som alltid gjort allt för sitt Djurgården så är det Fimpen.

Vi kommer aldrig glöma hans kampanj för att få Linkan att skriva på genom att alltid bära Linkas trunk på alla borta matcher. Eller alla motståndare som blivit tokiga genom Fimpens gliringar. När Djurgården åkte ur elitserien var han först med att ta ansvaret och skulle vara med att ta med laget tillbaka till finrummet.

Nu blir det inte så, han får inte vara med när Djurgården ska ta klivet till elitserien igen. Sviterna från de skador han haft under säsongen sätter för stora spår, men jag är säker på att vi kommer få se Fimpen på läktaren under säsongen för att suporta sitt Djurgården. Nu blir det att ägna sig åt familjeföretaget och jag vet att det är på väg en ny genration med Fimpen spelare i familjen, så om några år så har vi säkert en ny "Fimpen" i Djurgården igen.

Tack för alla oförglömliga stunder på och utanför isen som du skänkt oss Djurgårdare och lycka till med dina framtida projekt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar