tisdag 7 maj 2013

180 minuter utan ett enda PP mål, inte bra Mårts.


3 poäng är alltid 3 poäng. Men det ser inte bra ut för Tre Kronor. Är det här det bästa lag Tre Kronor kunde få fram till VM, Nej! Det här är det Tre Kronor som Pär Mårts som coach tycker ska spela VM och det är långt ifrån det bästa som går att få. Felet Mårts gör är att han lägger sina personliga värderingar i vilka spelare som ska spela i stället för att ta dom spelare som passar bäst för uppgiften.

Varför gick det så lätt att få NHL svenskar att ställa upp och spela VM förra året. Självklart var det fler lediga spelare men den stora orsaken heter Garpenlöv, Det var Johan Garpenlövs relationer med NHL killarna som gjorde att dom kom inte Mårts. Jag är helt säker på och jag hoppas verkligen att detta är Mårts sista insats som Coach för Tre Kronor. Men det är också sista gången på väldigt länge som vi har ett VM på hemmaplan. räkna minst med 10 år innan det kan vara aktuellt igen.

Svenskarnas spel idag var inte bra och sämst som vanligt deras power play. Inte ett enda mål på 180 minuter och idag hade man dessutom två fem mot tre lägen utan att göra mål. Detta går inte. Idag gjorde man ändå ett försökt att ändra på något, så man tog bort Danielsson och stoppa in Landeskog. Det är bra men när ska Mårts ta bort Järnkrok. Järnkrok spelade varje PP, inne i BP, ja Järnkrok spelade nästan vart annat byte ett tag, VARFÖR?  Vill han inte att Sverige ska vinna? Snälla Mårts spela någon annan är nr19 i PP så ska du se att det händer något. Jag skulle vilja se Landeskog och Dick Axelsson ihopså det blir lite fart och rörelse i Svenskarnas PP, men Mårts gör något och gör det nu.

På onsdag är det Norge som står för motståndet och spelar Tre Kronor då som dom gjorde idag så blir det inte 3 poäng till Svenskarna för att inte tala om hur det blir på Torsdag mot Canada. Se till och träna PP samt att få till skärpan i passningsspelet, det är stundtals för bedrövligt vilka dåliga passningar och passningsmottagningar man gör i Tre Kronor. Men det positiva är att det kan inte bli mycket sämre så det betyder att det bara kan bli bättre och det är en klen tröst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar