söndag 12 maj 2013

Kul med VM hockey utan Tre Kronor


Tre Kronor hade spelledigt idag men det var ändå något som drog mig till Globen idag. En riktigt tung match mellan två giganter och detta skulle kunna bli gruppens bästa match under gruppspelet. Matchen på schemat idag stod mellan Canada vs Tjeckien dom två lag som fått flest NHL förstärkningar till sina lag.

Detta blev en tät match med högt tempo. Tre Kronor har inte varit i närheten av det tempo som det bjöds på i denna match. Canada började stabilt medan Tjeckien spelade stressat och utan skärpa i avsluten. Men ju mer matchen gick så blev matchen jämn och lagen böt chanser med varandra hela tiden, ett böljande spel i hög fart. Första perioden sluta 1-1, den andra mållös. I tredje så var det Tjeckien som hade de vassaste chanserna men ett Canada med tålamod drog det längsta strået och vinner matchen med udda målet 2-1. Detta var helt klart Tjeckiens bästa match i turneringen, laget hade även oturen att åka på några tufft dömda utvisningar av det Svenska domarparet. 

Härligt och titta på bra hockey även om det inte var Tre Kronor som spelade, det var nog av den anledningen som man såg kvalitén från båda lagen istället för partiskt från ett lag. Nu drar det ihop sig. Förlorar Norge mot Schweiz ikväll så blir tisdagens match mellan just Norge och Tjeckien direkt avgörande vilket lag som ska möte Schweiz i kvarten. För Tre Kronor så blir det med all säkerhet Canada som står för motståndet och frågan är om förstärkningarna i Tre Kronor av Tvillingarna Sedin och backen Edler räcker för att rubba Canada, hmm, tror inte det men jag hoppas verkligen det för VM och den svenska hemma publiken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar