söndag 30 september 2012

Vinnarlag har inga NHL spelar.

Återigen ett ineffektivt Djurgården, Ett Djurgården som får iväg 44 skott men inte lyckas göra ett enda mål med följd att Västerås vinner matchen hemma på Rocklunda med 3-0.

Visst är det bra med 44 skott och när såg vi ett Djurgården få iväg 44 skott i en och samma match sist? Men effektiviteten och skärpan i avsluten finns det mer och önska av, framför allt i power play där man inte lyckats göra ett enda mål på sex matcher, under all kritik.

Men nästa match hemma på Hovet mot Karlskoga, är han på plats, är han med på isen, jag menar självklart Douglas Murray. Mannen som ska få allt att vända för Djurgården. Douglas kommer få anfallsspelarna att producera flera mål, han kommer få våra backar att täppa till så att Pickard kommer hålla nollan i varje match. Självklart överdriver jag nu och det är ingen tvekan om att Dogge kommer att vara en motivations kick för hela laget, men att tro att hans närvaro på isen kommer göra Djurgården till vinnarlag igen är att hoppas på för mycket. För hockey är en lag sport och det krävs en vilja och ansvar från alla för att lyckas vända trenden. Ta vara på Murrasy rutin och erfarenhet för att hitta harmonin i spelet och få laget att spela med större skärpa. Just nu kör man och kör man. Alla sliter som djur, far fram och tillbaka på isen men får ingen utdelning. Problemet är att Dogge kan inte spela sitt eget spel som han är van vid, dom större ytorna gör att han måste vara mer defensiv i sin fysiska roll då man förlorar för mycket yta om man går bort sig. Så dom som tror att det ska smälla i varje byte Dogge är inne kommer bli besviken.

Att lägga ansvaret enbart på Murray är fel utan laget tillsammans med Murray ska vända detta tillsammans. Och det finns inga garantier för att man ska lyckas bättre för man tar in NHL spelare. Kolla på dagens motståndare Västerås som fick NHL förstärkning i form av Patrik Berglund och det tog tre matcher innan man kunde ta en seger och det blev tyvärr ikväll mot Djurgården. Kollar man även in topp 3 i Hockeyallsvenskan dvs 1. Örebro 2.Oskarshamn 3. Troja så har inga av dessa lag spelare från NHL, utan det är en lagmaskin som spelar med rätt inställning, rätt skärpa, rätt coachning och det har tagit dom till toppen i serien.

Hur som så är det alltid kul och se karaktärsspelare som Douglas Murray på isen, så det är ett rent nöje att få sätta sig ner på Hovet på onsdag och jag hoppas verkligen få se ett effektivt Djurgården. För just nu ligger laget 9 med 5 poäng upp till kvalplats. Det är många omgångar kvar så det är ingen fara på taket, men börjar man tappa så blir backen brantare och brantare att ta sig upp för.

Men som alltid: Vi ger aldrig upp Djurgårn.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar